Kako odabrati naočale koje odgovaraju vašem životnom stilu?

Dioptrija.hr
Kako odabrati naočale koje odgovaraju vašem životnom stilu?

Kako odabrati naočale koje odgovaraju vašem životnom stilu? Lice je ono po čemu vas se najviše prepoznaje, pa naočale koje odaberete postaju dio vašeg identiteta. 

Bilo da želite izgledati sofisticirano, zabavno, mladoliko, konzervativno ili modno osviješteno, prave naočale vam mogu pomoći u tome. Ukoliko odaberete nositi jedan par naočala u svim situacijama, to također nešto govori o vama.

kako odabrati naočale

Optical Express

Kako odabrati naočale koje odgovaraju vašem životnom stilu?

Kako biste smanjili izbor, uzmite u obzir što eksperti preporučuju u vezi stila, boje, materijala i veličina za različite životne stilove.

Kako odabrati naočale za posao?

Kako biste bili sigurni da ulijevate osjećaj povjerenja, bilo da se radi o poslovnim klijentima ili kolegama, najbolje je ostati pri tradicionalnom okviru i boji. Ovakav izbor pojačava utisak profesionalnog imidža:

✩ klasični okviri poput ovalnih, pravokutnih i bademastih

✩ tradicionalne boje poput zlatne, srebrne, smeđe, sive ili crne

✩ plastični okviri bez svijetlih boja i neobičnih oblika

Titan i nehrđajući čelik su također dobar izbor. Srebrna, metalna, smeđa ili crna se preporučuje muškarcima, jer su to tradicionalni tonovi koji odgovaraju uz poslovna odijela. Smeđe, zlatne, srebrne ili crne su dobar izbor za žene.

Kako odabrati naočale koje ističu vašu kreativnost i modnu osviještenost?

Jedan od načina na koji ćete pokazati vašu kreativnu ili modernu stranu je uz pomoć modernih okvira, kao što su geometrijski dizajni kod tanjih ili većih plastičnih okvira.

Mnogi metalni okviri mogu biti također kreativni. Kod današnjih modernih naočala veće veličine su opcija, kao i što više neobičnih boja, poput plave, zelene ili ljubičaste.

kako odabrati naočale

Dozvoljeni su i cvjetni uzorci ili životinjski print. Veliki modni trend je i retro stil, tako da možete potražiti i okvire u stilu sedamdesetih i osamdesetih godina, poput velikih mačkastih okvira ili pilotskih okvira.

Pročitajte: Jesu li sunčane naočale s dioptrijom dobra ideja?

Kako odabrati naočale za modernu mamu?

Svi žele izgledati mlado i u trendu. Preporučuju se okviri za naočale koji podižu lice, kao što su pravokutni okviri za muškarce te mekani mačkasti oblici za žene. Određene boje vas također mogu pomladiti.

Preporučuju se metalni i smeđi okviri za muškarce, te svjetlije i prozračnije boje za žene. Svjetlina dodaje živost vašem licu.

Kako odabrati naočale za studente?

Bilo da studirate strojarstvo ili umjetnost, ekonomiju ili književnost, pokažite identitet i istaknite svoj stil. Bez pritisaka konzervativnog okruženja poput ureda, imate mnogo više slobode što se tiče oblačenja pa tako i odabira naočala, uključujući raznovrsne boje i oblike.

Neobični oblici, jarke boje, veći okviri i zanimljivi detalji dostupni su po raznim cijenama kod mnogih brendova. Možda vam se više sviđa štreberski ili retro izgled? Moderni okvir s mnogo boja? Odgovoran, intelektualni stil? Ne bojte se izraziti.

Kako odabrati naočale za zaposlene roditelje?

Za zaposlenu majku (ili oca) koji nemaju puno vremena brinuti o posljednjim trendovima, jednostavne no ukusne naočale bi mogle biti najbolji izbor. Ovalne, pravokutne ili lagano mačkaste naočale su vrlo funkcionalne i k tome izgledaju vrlo dobro.

kako odabrati naočale

Ovisno o vašem osobnom stilu, mogli biste dodati nekakav detalj koji bi istaknuo okvir ili istaknuti prepoznatljiv dizajnerski logo.

Pročitajte: Vodič za pravilno održavanje naočala

Kako odabrati naočale za “vikend sportaše”?

Mnogi odrasli žive dvostruki život – smireniji životni stil radnim danom radeći od 9-17 sati, a onda aktivniji vikendi. Kao što su plesne cipele krivi odabir obuće za teretanu, naočale koje nosite na posao mogu biti krivi odabir za sportske aktivnosti.

Za najbolju udobnost, izvedbu i sigurnost tijekom vaših aktivnosti vikendom, izaberite barem jedan par sportskih sunčanih naočala, naočale za sport ili barem nešto više casual okvir.

Sportski stil može uključivati svijetle ili neonske boje, pruge i moderne kombinacije metalnih i plastičnih materijala. Važan faktor kod sportskih naočala su leće, npr. polarizirane sunčane naočale smanjuju odsjaj svjetlosti koja se reflektira od vode. Kvalitetan optičar može vam pomoći oko odabira najboljih naočala za vaše sportske potrebe.

Pročitajte još:

Sunčane naočale – 9 jako dobrih razloga zašto biste ih trebali nositi

Pogledajte veliki izbor naočala i okvira na Adrialeće – naručite naočale online. Također možete iskoristiti i njihovo virtualno ogledalo kako biste vidjeli kako vam koje naočale stoje.

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci