Donosimo 4 načina za rezanje luka bez suza!

Dioptrija.hr
Donosimo 4 načina za rezanje luka bez suza!

Luk dodaje dubinu i slatkoću slanim jelima, ali isti spojevi zbog kojih su toliko aromatični mogu vas dovesti i do suza. Donosimo nekoliko načina kako postići rezanje luka bez suza!

Jeste li znali da je luk bogat sumporom? Kad nasjeckate luk, ispuštate sumporne spojeve i enzime u zrak. Pomiješani zajedno tvore plin koji iritira oči. Oči reagiraju na ovaj plin stvaranjem suza.

rezanje luka bez suza

Optical Express

Suze mogu pomoći u ispiranju ovih nadražujućih tvari, ali također vam zamagljuju vid – a to je opasno kada rukujete velikim, oštrim noževima. Srećom, postoji nekoliko načina za rezanje luka bez suza.

4 načina za rezanje luka bez suza:

1.Neka vam kuhinja bude vjetrovita

rezanje luka bez suza

Otvorite prozore, uključite ventilator iznad štednjaka ili koristite kuhinjsku napu dok režete luk. To će odnijeti maglu koja iritira oči koja se diže iz nasjeckanog luka.

2.Prije sjeckanja ohladite luk

rezanje luka bez suza

Nadražujući sastojci luka najlakše nestanu na toplom zraku. Ohladite luk nekoliko minuta u hladnjaku ili zamrzivaču prije usitnjavanja kako se ovi spojevi ne bi dizali prema vašim očima.

3.Jeste li čuli za naočale za rezanje luka?

Da, naočale za rezanje luka postoje! I za mnoge ljude funkcioniraju prilično dobro. Pronađite ih u specijaliziranim trgovinama za kuhanje i kućnim trgovinama.

4.Eksperimentirajte sa svježim ili slatkim lukom

rezanje luka bez suza

Mladi luk je svjež, nije sušen i rjeđe će vas dovesti do suza. Isto vrijedi i za sorte slatkog luka. Pokušajte koristiti mladi luk tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, a na jesen i zimu prijeđite na slatki luk.

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci