Što kada se dogode alergijske reakcije na kreme oko očiju?

Dioptrija.hr
Što kada se dogode alergijske reakcije na kreme oko očiju?

Kreme namijenjene području oko očiju sadrže kemikalije i sastojke koje proizvodu daju teksturu i miris – te mogu izazvati alergijske reakcije. Ovo stanje, poznato kao kontaktni dermatitis može rezultirati mnoštvom simptoma koji se mogu razlikovati od osobe do osobe. Upoznajte se s eventualnim simptomima koji mogu biti posljedica alergijske reakcije na kreme za područje oko očiju kako biste mogli prepoznati problem na vrijeme i isprati tragove proizvoda koji bi mogli pogoršati simptome alergije.

Uočite simptome
Reakcija na kremu može uzrokovati osip oko vaših očiju kao i na vjeđama. Osip se također može pojaviti i na jagodicama prstiju. Ostali uobičajeni simptomi su svrbež i oticanje zahvaćenog područja. Ako dio kreme dođe u kontakt s površinom oka, mogli biste imati reakciju poznatu kao alergijski konjuktivitis. To može izazvati crvenilo očiju, svrbež i suzenje očiju.

Reagirajte odmah
Kada ste utvrdili da je krema izvor vaših problema, nježno operite lice i ruke s vodom i blagim sapunom. To će ukloniti štetne sastojke koji su izazvali reakciju te spriječiti pogoršanje simptoma. Liječnik bi vam mogao preporučiti kremu kako biste smanjili upalu i ozbiljnost simptoma. Nemojte nanositi kremu preblizu očiju jer bi to moglo izazvati daljnje iritacije. Liječnik bi vam također mogao preporučiti protualergijske kapi za oči kako biste smanjili simptome.

Optical Express

Isprobajte ih
Ako već imate iskustva s alergijama na raznu kozmetiku i losione, potražite kreme koje ne sadrže parfeme ili jake kemikalije. Također tražite proizvode namijenjene osjetljivoj koži. Za svaki slučaj, bilo bi dobro da testirate kremu na ruci ili nekom drugom dijelu kože kako biste spriječili moguće posljedice alergijske reakcije.

Testiranje
Ako često imate problema s osipima i ostalim reakcijama što se tiče vaše kože, bilo bi dobro da se savjetujete s liječnikom u vezi testiranja na alergene. Jednom kada saznate koji su alergeni osobito štetni po vas osobno, možete lakše naći proizvode koji ne sadrže te tvari.

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci