Zaboravite na vrećice, stigle su naočale protiv mučnine u vožnji!

Dioptrija.hr
Zaboravite na vrećice, stigle su naočale protiv mučnine u vožnji!

Osjećate mučninu, imate vrtoglavicu, pada vam tlak, znojite se i povraćate tijekom putovanja - razlog za sve navedeno je bolest kretanja. Ovi neugodni simptomi se kod nekih ljudi javljaju pri vožnji brodom, automobilom, autobusom. 
naočale protiv mučnine

Navedene se tegobe obično povuku kad se tijelo navikne na način putovanja ili brzo nakon što putovanje završi. No, postoje i načini njihova ublažavanja ili sprječavanja, a jedan od njih vam danas predstavljamo – naočale protiv mučnine!

Citroën predstavlja SEETROËN, prve naočale protiv mučnine koje uklanjaju bolest kretanja odnosno kinetozu!

Dugo očekivani i planirani praznici i duga godišnja putovanja nekada ne započnu kako smo zamislili. Ali s više mogućnosti čitanja na pametnim telefonima ili tabletima, djecu i odrasle pogađa bolest kretanja tijekom vožnje.

Naočale protiv mučnine pružaju rješenje za ovu široko rasprostranjenu bolest. Kinetoza kronično pogađa preko 30 milijuna Europljana. Svaka treća osoba barem jednom u životu ima simptome bolesti kretanja, no važno je naglasiti da ovo ne predstavlja ozbiljnu bolest.

Optical Express

Saznavši za rješenje prvotno razvijeno za nautičare, Citroën je odlučio proširiti njegovu upotrebu na širu javnost – na brodovima, kao i u automobilima, autobusima i avionima – stvaranjem SEETROËN naočala. Princip SEETROËN naočala je vrlo jednostavan.

Kako naočale protiv mučnine točno rade?

  • Stavite naočale čim osjetite početne simptome.
  • Nakon 10 do 12 minuta naočale omogućuju umu da se sinkronizira s pokretima koje percipira unutarnje uho dok su oči usredotočene na nepokretni predmet poput pametnog telefona ili knjige.
  • Skinite naočale i uživajte u ostatku putovanja.

Opremljene tekućinom koja se kreće u prstenovima oko očiju, i duž frontalne osi (desno / lijevo) i sagitalne osi (sprijeda / straga), naočale stvaraju liniju horizonta kako bi razriješile sukob između osjetila koji uzrokuje nevolju.

Naočale protiv mučnine smiju upotrebljavati odrasle osobe i djeca starija od deset godina (kada je unutarnje uho završilo s rastom). Naočale su bez stakla, tako da ih mogu dijeliti cijela obitelj i pratitelji. Mogu se nositi i preko drugih naočala.

Naočale SEETROËN prodaju se po cijeni od 99 eura, trenutno na sniženju iznose 69 eura na lifestyle web-lokaciji http://bit.ly/naocale_protiv_mucnine

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci