PROMO

UMJETNE SUZE: kako znati da vam trebaju i kako se koriste?

Dioptrija.hr
UMJETNE SUZE: kako znati da vam trebaju i kako se koriste?

Umjetne suze su kapi za oči koje ovlažuju suhe oči te ih čiste. Koriste se kao dodatak ili zamjena suznom filmu, jer bez dovoljne količine suza - oči postaju suhe. 

Umjetne suze

Za što se sve koriste umjetne suze? 

Umjetne suze se koriste:

 

Optical Express

Kako koristiti umjetne suze?

Uporaba umjetnih suza je ista kao i uporaba svih drugih kapi za oči – nakapate ih na otvoreno oko i uz par treptaja rasporedite tekućinom po površini oka.

Koliko često koristiti umjetne suze?

Ne postoji količina umjetnih suza koja vam direktno može naštetiti, odnosno same po sebi nisu štetne. Međutim, suho oko može biti simptom nekog problema kojeg treba izliječiti – neprestanim korištenjem umjetnih suza možda samo ignorirate pravi problem.

Oko korištenja umjetnih suza biste se trebali posavjetovati s oftalmologom kako biste saznali zašto je došlo do suhog oka, ako već ne znate. Oftalmolog će vam reći koliko da ih često koristite.

Koje umjetne suze odabrati i kako ih nabaviti?

Uvijek odaberite one umjetne suze koje vam najbolje odgovaraju. Naravno, u slučaju ozbiljnijih stanja svakako se posavjetujte sa svojim oftalmologom oko odabira umjetnih suza

Za kupovinu umjetnih suza nije potreban recept – mogu se kupiti u skoro svakoj ljekarni. 

Proculin Tears Advance kapi za oči s obnavljajućim i zaštitnim učinkom

Proculin Tears Advance kapi za oči na bazi 0,4% natrijevog hijaluronata i vodenih destilata su sterilna otopina za okularnu  primjenu, s fiziološkim pH.  Tears Advance kapi za oko sadržavaju vodene destilate ginka (Ginkgo biloba), borovnice, komorača i centele (Centella asiatica). Natrijev hijaluronat brine za odgovarajuće podmazivanje očne površine i zaštitu od trenja uzrokovanog treptanjem, zadržavajući vodu na površini oka. Na taj način povećava stabilnost suznog filma koji štiti rožnicu od vanjskih utjecaja. 

Vodeni destilat ginka poboljšava oštrinu vida i smanjuje umor očiju i smanjuje iritaciju. Destilat od borovnice ima osvježavajuće karakteristike – umiruje umorne oči i pruža zaštitu od vremenskih i vanjskih utjecaja.

Proculin Tears Advance kapi za oko s regenerativnim i zaštitnim učinkom također se koriste za osvježavanje, umirivanje i podmazivanje suhih očiju u slučaju iritacija koje nastaju zbog:

  • Atmosferskih faktora – klimatizirano okruženje, prekomjerna izloženost suncu, vjetru, dimu, zagađenju
  • Suhoće oka, koja je uzrokovana pretjeranim umorom, što je posljedica dugotrajnog rada za računalom ili sindroma suhog oka
  • Oftalmološkog stresa – nakon operacije oka
  • Nošenja leća nekoliko sati dnevno

Optimalna primjena (osim ako vam vaš liječnik ne kaže drugačije) je jedna do dvije kapi u oko, dva do tri puta dnevno. 

Kapi za oči bez konzervansa

Proculin Tears Advance kapi za oči ne sadrže konzervans te su pogodne i za korisnike leća. Nakon prvog otvaranja sadržaj bočice se mora iskoristiti u roku od 6 mjeseci.

Cijena kapi za oči

Proculin Tears Advance, zapremnine 10 ml, iznosi 68,50 kn. 

Ocjena članka:

3.29 / 5 31
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci