Vježbe za oči - 10 jednostavnih i opuštajućih vježbi koje će vam pomoći

Dioptrija.hr
Vježbe za oči - 10 jednostavnih i opuštajućih vježbi koje će vam pomoći

Sati i sati provedeni pred računalom ili TV-om mogu biti štetni za vaše oči. Suhoća, svrbež, glavobolje – zvuči poznato? Pronašli smo 10 jednostavnih vježbi za vaše oči koje će uzeti samo 15 minuta vašeg vremena. Radite redovito ove vježbe za oči i primijetit ćete razliku.

Gledajte u tamu
Stavite laktove na stol. Zažmirite i pokrijte oči s dlanovima. Opustite se i gledajte u tamu. Ostanite u toj poziciji nekoliko minuta.

Naizmjenično gledanje u stranu
Stojte ili sjedite uspravno. Gledajte ispred sebe. Bez pomicanja glave, pogledajte u lijevo. Fokusirajte se na ono što vidite. Tada pogledajte na desno i fokusirajte se na ono što vidite. Mičite oči s jedne na drugu stranu pet puta. Ponovite sve tri puta.

Optical Express

Pomicanje očiju gore – dolje
Sjedite uspravno i gledajte ispred sebe. Pogledajte prema gore i fokusirajte se na ono što vidite. Pogledajte prema dolje. Ne ustručavajte se naborati čelo ili se namrštiti. Pogledajte gore i dolje pet puta. Ponovite ciklus tri puta.

Micanje očiju dijagonalno
Gledajte ravno naprijed. Pogledajte prema dolje lijevo. Tada pomaknite pogled dijagonalno i pogledajte gore desno. Fokusirajte se na ono što vidite. Ponovite vježbu pet puta te pogledajte ravno ispred sebe i napravite isti ciklus u drugom smjeru. Ponovite sve tri puta.

Kruženje očima u krug
Sjedite ravno i opustite se. Pogledajte u lijevo i polako pomičite oči u krug u smjeru kazaljke na satu. Ponavljajte pet puta u tom smjeru te pet puta u obrnutom smjeru od kazaljke na satu. Ponovite tri puta.

Bliži i dalji fokus
Fokusirajte oči na olovku ili neki sličan objekt. Trebao bi biti udaljen 20-30 cm od vaših očiju. Tada pogledajte nešto u daljini. Fokusirajte se na to i pokušajte vidjeti detalje. Tada pogledajte ponovno u olovku. Promijenite fokus pet puta. Ponovite ciklus tri puta.

Vježba koncentracije 1
Sjedite uspravno i gledajte naprijed. Usmjerite pogled u točku između obrva. Fokusirajte se na ono što vidite na nekoliko sekundi. Zatim otpustite pogled. Ponovno se usmjerite na točku između obrva. Promijenite fokus pet puta. Ponovite ciklus tri puta.

Vježba koncentracije 2
Sjedite uspravno i gledajte naprijed. Usmjerite pogled na vrh nosa na nekoliko sekundi. Opustite pogled. Zatim usmjerite pogled na vrh nosa ponovno. Promijenite fokus pet puta. Ponovite ciklus tri puta.

Masaža 1
Zatvorite oči. Zatim zatvorite i stisnite oči jako na dvije ili tri sekunde. Opustite mišiće oko očiju. Zatvorite i stisnite oči ponovno. Ponovite deset puta. Ove vježbe za oči imaju masažni učinak.

Masaža 2
Zatvorite oči. Nježno masirajte vjeđe kružnim pokretima. Lagano pritisnite. Ne pritišćite prejako. Napravite deset kružnih pokreta, prvo u smjeru kazaljke na satu, zatim obrnuto.

Vježbe za oči su kao i sve druge vježbe. Budite redoviti i razlika će vam biti vidljiva ubrzo. Ove vježbe pomoći će vam da se opustite, da nestane napetost u očima i da vaše oči napokon budu odmorne.

Izvor: Bright side

Ocjena članka:

3.74 / 5 35
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci