Jesu li sunčane naočale s dioptrijom dobra ideja?

Nosite dioptrijske naočale i ne možete nositi sunčane naočale? Jeste li sigurni?

Danas nošenje dioptrijskih naočala nije prepreka nošenju i sunčanih naočala – u postojeće ili nove okvire samo se ugrade dioptrijske sunčane leće.
Sunčane naočale s dioptrijom su dobra ideja čak i za one koji nose kontaktne leće – puno je praktičnije nositi sunčane naočale na plaži, nego leće i još se uz leće boriti s pijeskom, vjetrom i vodom. Ni plivanje s lećama nije najpametnija odluka zbog raznih upala, koje mogu uzrokovati razni mikroorganizmi.

Nemojte zaboraviti ni na okvire svojih novih sunčanih naočala s dioptrijom – naočale vam trebaju biti udobne, ne smiju pritiskati uši ili nos. Okvir bi trebao biti što bliže licu, ali da trepavice ne dodiruju leće. Za bolju zaštitu od sunca birajte zavijene okvire naočala.

Biranje okvira sunčanih naočala po obliku lica

Ovalno lice
Ovo je pravilni oblik lica, kojem odgovaraju skoro svi modeli i mogu nositi skoro sve – ekscentrični oblici i boje, poput zvijezda, ali i klasični četvrtasti okviri sa zaobljenim kutevima.

Optical Express

Trokutasto lice
Ovo lice odlikuje uska brada i šire čelo, te najbolje nosi mačkaste okvire.

Duguljasto lice
Oni s duguljastim licem mogu si priuštiti vrlo upečatljive boje okvira, a najbolje im pristaju okrugli ili okviri u obliku kvadrata.

Okruglo lice
Na okruglom licu izvrsno stoje duži i tanji okviri, ili samo malo širi od najšireg dijela lica – kockasti okviri, zaobljeni na krajevima.
Pročitajte sljedeće:

Saznajte kako sačuvati zdravlje očiju i pogledajte ove vježbe za oči.
Je li sunce dobro za naše oči?
Što vaše oči govore o vašem zdravlju?
Je li sunce dobro za naše oči?

 

Ocjena članka:

4.75 / 5 4

Možda će vas zanimati

Novi članci