Oči nisu samo ogledalo duše, oči će pokazati bolujete li od srčane bolesti!

Dioptrija.hr
Oči nisu samo ogledalo duše, oči će pokazati bolujete li od srčane bolesti!

Naša tijela upućuju nam mnoge vanjske pokazatelje onoga što se događa iznutra. Jedan od primjera je i kako naše oči mogu ukazivati na naše zdravstveno stanje srca i srčane bolesti. 

Visok krvni tlak i dijabetes uzrokuju štetu krvnim žilama u cijelome tijelu, uključujući i onima koje se nalaze u očima.

Optical Express

Očni problemi koje uzrokuje dijabetes

Iz tog razloga, oftalmolog može uočiti srčane bolesti i probleme na temelju pregleda mrežnice, tijekom rutinskog pregleda vida.

Stoga, ne samo da uobičajeni očni pregled može dovesti do detektiranja očnih bolesti poput glaukoma, već može i detektirati znakove dubljih problema vezanih uz srčane bolesti kao i postojanje dijabetesa.

Redoviti i sveobuhvatni pregledi očiju su stoga vrlo važni. U dobi od 40 godina, svatko bi trebao obaviti sveobuhvatni pregled očiju, a oni s obiteljskom povijesti očnih bolesti trebali bi ih obavljati i ranije u životu.

Simptomi koji ukazuju na značajnije probleme i srčane bolesti:

  • krvave ili ispupčene oči
  • spuštene vjeđe
  • prstenovi oko rožnice
  • zadebljanje vjeđa

Ovi, poput mnogih drugih vizualnih znakova, mogu biti indikatori mnoštva mnogih značajnijih problema poput visokog krvnog tlaka, problema sa štitnjačom ili nasljednih bolesti.

Sljedeća veza između zdravlja očiju i zdravlja srca leži u važnosti zdravog životnog stila što se tiče i očiju i srca. Izgleda da sve što je zdravo za oči, zdravo je i za srce, kao i obrnuto.

Možete uvesti prehranu odgovarajuću za dobrobit vaših očiju kao i vježbe za oči i istovremeno imati dobrobit za cijelo tijelo, uključujući i srce.

Super zdrava hrana – popravite zdravlje svojih očiju!

Stoga čuvanje zdravlja očiju prelazi granice očuvanja dobrog vida. Počnite brinuti o svojim očima putem malih koraka poput zaštite od štetnih sunčevih zraka noseći kvalitetne sunčane naočale kao i zaštitne naočale za određene radove.

Na taj način vi i vaš liječnik dobit ćete značajan alat za borbu protiv bolesti srca i pojave potencijalnih ranih problema, a istodobno ćete imati zdrave oči i srce.

Pročitajte sljedeće:
Zdravlje očiju povezano je sa zdravljem jetre i unutarnjim organima
Vodič kroz operaciju sive mrene – kako je prepoznati i liječiti
Leće – mogu li ih nositi nakon skidanja dioptrije?
Vježbe za oči – vrijeme je da ih isprobate i sačuvate zdravlje svojih očiju!

Ocjena članka:

3.00 / 5 10
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci