Ljubav se zaista vidi u očima

Dioptrija.hr
Ljubav se zaista vidi u očima

Svi smo već toliko puta čuli da se sve ogleda u očima, međutim – izgleda da u toj izreci ima više istine nego što mislimo. Današnja istraživanja pokazuju da iz očiju možemo iščitati čak više od 55% misli i emocija, da u njima možemo prepoznati laž i istinu, namjeru, želju, strah. 

ljubav

Što otkrivaju vaše oči, vidi li se ljubav u njima?

Naime, oči mogu otkriti i najmanju promjenu na tijelu i u stavu drugih ljudi, iako većina toga nije svjesna. Iako ne možemo doslovno pročitati tuđe misli, možemo naslutiti osjećaje druge osobe. Istraživanja pokazuju da su te promjene povezane s našim nesvjesnim, a možemo ih prepoznati ukoliko obratimo pozornost na promjenu veličine zjenice, skretanje pogleda i na kontakt očima.

Optical Express

Ukoliko prilikom konverzacije gledamo gore i desno, najvjerojatnije razmišljamo o budućnosti; ukoliko gledamo u stranu, moguće je da se trudimo smisliti odgovor, odnosno da se prisjećamo događaja iz prošlosti. Kada razmišljamo o onome što se događalo jučer ili u davnijem periodu, kada se pokušavamo nečega sjetiti, oči nam se pozicioniraju u gornjem, lijevom uglu.

Spušten pogled povezujemo sa stidljivošću ili izbjegavanjem razgovora, a ukoliko gledamo dolje i desno vjerojatno razmišljamo o tome što ćemo reći, odnosno stvaramo priču u svojim mislima. Ukoliko gledamo dolje lijevo prisjećamo se osobnih osjećaja.

Znanstvenici su nedavno otkrili i da se užitak u nekoj hrani također može mjeriti našim očima, a posebno je izražena ljubav prema čokoladi. Naime, otpuštanje dopamina, koji izaziva zadovoljstvo u mozgu, izaziva širenje zjenica, što se često povezuje s osjećajima ljubavi i požude. 

Pročitajte sljedeće:
Oči otkrivaju želite li ljubav ili seks
Oči govore jako puno o nama samima
Moć pogleda – neka se zaljube u vas!

Ocjena članka:

5.00 / 5 1
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci