Skidanje dioptrije metodom koju odobravaju NASA i NATO za svoje pilote!

Dioptrija.hr
Skidanje dioptrije metodom koju odobravaju NASA i NATO za svoje pilote!

Dioptrija može biti veliko opterećenje, bez obzira na plus ili minus. Ograničava vas u svakodnevnim aktivnostima, uvijek razmišljate o naočalama i lećama i ne osjećate se slobodno? Skidanje dioptrije bi moglo biti rješenje za vas.

Lasersko skidanje dioptrije sve je popularnije i trajno će vas osloboditi naočala i kontaktnih leća. Lasersko skidanje dioptrije izvodi se već 30 godina te je zahvat kojim se pomoću lasera trajno uklanja kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam i staračka dalekovidnost.

Optical Express

Mogu se korigirati i greške višeg reda poput razlivenih slika, haloa, smetnje pri noćnoj vožnji i sl., međutim za takve korekcije potrebni su laseri zadnje generacije.

Optical Express je jedini centar u Hrvatskoj s platformom za korekciju vida na kojoj i NASA odobrava korekciju vida za svoje astronaute – ta platforma se sastoji od IntraLase iFS 150 femtokenudnog lasera za izradu rožničnog poklopca i VISX Star S4 IR excimer lasera za korekciju vida.

Međutim, Optical Express je otišao i korak dalje s iDesign tehnologijom.

Lasersko skidanje dioptrije – iDesign tehnologija

iDesign tehnologija jedinstvena je na ovim područjima te se nalazi samo u centru Optical Express. LASIK i PRK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, revolucionarnog wavefront dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti oka, što omogućuje kirurgu da dodatno prilagodi zahvat posebnostima svakog oka pojedinačno.

iDesign mjeri dioptriju na 1.200 točaka na rožnici, što je pet puta više nego dosadašnja wavefront tehnologija koja mjeri dioptriju na nekoliko stotina točaka.

iDesign tehnologija omogućava kirurgu da napravi plan zahvata koji je u potpunosti prilagođen i specifičan svakom oku. Korištenjem ove tehnologije korigira se vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserske korekcije vida, a moguće je korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije. Čak i kod onih pacijentata koji do sada nisu bili kandidati za zahvat.

Koliko traje lasersko skidanje dioptrije?

Laserska korekcija vida ne oduzima mnogo vremena. Postupak laserskog skidanja dioptrije traje svega 10 minuta. Ono što je izuzetno bitno je da se kod LASIK zahvata pacijent već sljedeći dan može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Prije pregleda za lasersko skidanje dioptrije potrebno je napraviti pauzu od kontaktnih leća. Taj period će ovisiti o tome nosi li pacijent meke ili tvrde kontaktne leće.

Koliko dugo se mora biti bez leća prije laserske korekcije vida?

Prije nego što se odluče za lasersku korekciju vida, ljudi imaju određene strahove i sumnje kao i prije svake druge operacije. Potrebno je odabrati najbolje stručnjake koji osim znanja i iskustva rade s najnaprednijom tehnologijom i spremni su odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.

Profesionalan i ljubazan tim stručnjaka Optical Expressa jamči uslugu na najvišoj razini kao i savjetovanje i odgovore na sva pitanja vezana za lasersku korekciju vida.
Optical Express koristi samo najbolju tehnologiju, primjenjuju se tehnološki napredni laseri, jedini takvog tipa u Hrvatskoj. Svi oftalmolozi Optical Express grupe su specijalisti u području refrakcijske kirurgije i zajedno su obavili više od dva milijuna zahvata.

Lasersko skidanje dioptrije – cijena

Cijene laserskog skidanja dioptrije su danas povoljnije te sada možete iskoristiti i obročna plaćanja koja se nude. Ukoliko mijenjate naočale jednom godišnje, to je trošak od cca 1500 kn, a otprilike je jednaka potrošnja na leće i otopinu za leće. Laserska korekcija vida isplatit će se sama, a vi više nećete imati gnjavaže s naočalama, lećama, otopinama, stavljanjem i skidanjem leća i dioptrijom.

Pogledajte sve cijene i mogućnosti plaćanja. Optical Expressu se možete obratiti na broj telefona 01 56 25 450.

Je li laserska korekcija vida bolna?

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci