4 razloga zašto nogometni suci i nogometaši idu na lasersku korekciju vida

Dioptrija.hr
4 razloga zašto nogometni suci i nogometaši idu na lasersku korekciju vida

I nogometne zvijezde i suci, pa i ostale sportske zvijezde, su samo ljudi, baš kao i svi mi. Iako su superiorni u nekim sportovima ili disciplinama, i oni imaju problema s vidom te nose leće ili naočale. Nogometnim sucima, tim ljudima u crnom, koji nisu Will Smith, nikakav zakon ne brani nošenje dioptrijskih naočala na terenu. Međutim, evo nekoliko razloga zbog čega se radije odlučuju lasersku korekciju vida.

Nogometnog suca, ili bilo kojeg drugog suca u sportskom natjecanju, naočale za vrijeme utakmice čini lakom metom – možete pretpostaviti i zašto! „Sudac je ćorav!“ – nije povik koji rijetko čujemo na tribinama. Vrlo je lako zamisliti kako sudac, čovjek od apsolutnog autoriteta na terenu, postaje predmet sprdnje navijača. Ukoliko pak pada kiša i ostavlja kapljice na naočalama, što će taj sudac točno vidjeti? Da ne spominjemo da naočale mogu kliziti s nosa ili se zamagliti. Zamislite samo tog suca koji se cijelu utakmicu bori sa svojim naočalama! I sudac i nogometaši se gotovo uvijek kraj naočala odlučuju za lasersku korekciju vida, a evo i 4 razloga zašto:

Optical Express

1. Astigmatizam

Ovo stanje oka dosta je često. Vid je zamagljen, i osjećate se prilično nesigurno, pogotovo kada vas je 22 na terenu i morate pogoditi loptu. Laserska korekcija vida, u ovom slučaju, zaista mogu bitno poboljšati kvalitetu vida, a igrač će biti u mogućnosti dodati loptu i pucati, u pravom smjeru.

2. Koncentracija

U slučaju čak i malo oslabljenog vida, sudac i nogometaši – odlučit se za korekciju vida. Zašto? Zato jer im ne treba dodatni stres, osim same utakmice. Ne žele razmišljati o tome jesu li dobro vidjeli, jesu li pogriješili i cijelo vrijeme se brinuti o vidu. Ukoliko ste sigurni u sebe, igrat ćete i ponašat ćete se drugačije.

3. Svjetlost

Kod igranja noćnih utakmica, svjetlost može biti prejaka i ometati i inače dobar vid. Što više utakmica igraju pod jakim reflektorima, to vid postaje osjetljiviji i postaje sve teže koncentrirati se. Korekcija vida dat će im osjećaj sigurnosti.

4. Sigurnost

Sigurnost je iznimno važna svakom nogometašu, na svakoj utakmici, na svakom treningu. Ukoliko igrač nosi naočale, pa čak i one sportske, povećava rizik od ozljede. Može se sudariti s obrambenim igračem ili golmanom. Šanse da se u tom slučaju ozlijedi, velike su, jer nogomet je kontaktni sport. Laserskom korekcijom vida rizik od ozljeda se smanjuje.

Laserskoj korekciji vida podvrgli su se mnogi poznati sportaši, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Lasersko skidanje dioptrije riješit će vas muke s dioptrijom, i naočalama i lećama, a može se korigirati astigmatizam, kratkovidnost i dalekovidnost.

Laserskoj korekciji vida podvrgli su se mnogi poznati sportaši, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Jedna od najpoznatijih klinika za lasersku korekciju vida u Europi – Optical Express, riješila je dioptrije mnoge profesionalne sportaše uključujući i plivače, košarkaše, vaterpoliste, rukometaše i tenisače. Jedan od najpoznatijih nogometaša koji se podvrgnuo laserskoj korekciji vida je Mario Balotelli.

Jedan od najpoznatijih nogometaša koji se podvrgnuo laserskoj korekciji vida je Mario Balotelli.

Poliklinika Optical Express jedina u centralnom i istočnom dijelu Europe koristi platformu (IntraLase + CustomVue), tehnologiju za lasersku korekciju vida koju NASA isključivo odobrava za korekciju vida astronauta. Otišli su i korak dalje s revolucionarnim dijagostičkim uređajem iDesign, pomoću kojeg se dodatno poboljšavaju iLasik i PRK zahvati. Korištenjem ove tehnologije može se ne samo korigirati vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserske korecije vida, već je moguće korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije. Čak i kod onih pacijentata koji do sada nisu bili kandidati za zahvat.

Svi čitatelji Dioptrije mogu sada za samo 190 kuna obaviti pregled za lasersku korekciju vida, a sam zahvat možete platiti na do čak 36 rata. Na pregled se možete naručiti preko obrasca za prijavu ispod članka.

Pročitajte sljedeće:
Iritacija očiju – što je uzrokuje i kako je izbjeći?
Znanstvenici napokon otkrivaju: Zašto zatvaramo oči dok se ljubimo?
8 činjenica o ljudima sa smeđim očima
Što kada vam zapne kontaktna leća u oku?
Super zdrava hrana – popravite zdravlje svojih očiju!

Ocjena članka:

5.00 / 5 1
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci