PROBLEM OKA SLAVNOG TRENERA: Od koje bolesti pati talijanska legenda Gattuso

Dioptrija.hr
PROBLEM OKA SLAVNOG TRENERA: Od koje bolesti pati talijanska legenda Gattuso

Poznati trener nogometnog kluba Napoli – Gennaro Gattuso, zabrinuo je fanove diljem svijeta. Obožavatelji, isto kao i mediji, počeli su se dodatno zanimati za zdravlje legende talijanskog nogometa nakon što su ga vidjeli u javnosti s povezom preko oka.

Gattuso bolest oka

Dok nije imao povez preko oka, bilo je jasno vidljivo da je Gattusovo desno oko drugačije od lijevog. Na prvu izgleda kao da je ‘potonulo’.

Optical Express

Bolest od koje Gattuso pati zove se miastenija gravis – autoimuna bolest do koje dolazi jer imunološki sustav greškom napada zdravo tkivo. Pošto je miastenija gravis neuromuskularni poremećaj, ona uzrokuje slabost u mišićima koje tijelo koristi za kretanje, no simptomi se prvo očituju u očnim mišićima.

Gattuso tvrdi da je neugodno, no da će biti u redu

Ova bolest kod težih slučajeva može biti smrtonosna, no većinom se može tretirati i skoro u potpunosti smanjiti simptome. Iako Gattuso tvrdi da je njegovo stanje stabilno, navijači su se ozbiljno zabrinuli te su čak i tvrdili da umire, na što se on oglasio:

Već mjesec dana kruže glasine da umirem, no ne brinite. Ne umirem.


U istoj izjavi nastavio je govoriti kakav je osjećaj živjeti s ovom neugodnom bolesti. Rekao je da je utjecala na njegovu karijeru te na njegove igrače.

Vidjeti duplo je vrlo neugodno i teško, mislim da zadnjih mjesec dana nisam bio svoj. Bojim se da su i dečki patili zbog tog.

Gattuso se bori s ovom bolešću već 10 godina. Navodi da je ovo treći put u posljednjih 10 godina da je dobio ovaj simptom na oku. Prvi put je isti problem imao kad je kao igrač branio boje AC Milana. Tada je izbivao s terena čak 2 mjeseca.

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci