11 slavnih osoba koje imaju oči različite boje

Dioptrija.hr
11 slavnih osoba koje imaju oči različite boje

Mnoge poznate osobe često priznaju da je iza svjetla, pljeska, fotoaparata i šminke ono što ostaje samo obična osoba. Istina je: oni su ljudska bića, baš kao i svi mi.

Međutim, postoje slučajevi u kojima posjeduju određene osobitosti zbog kojih su jedinstveni, a mi ne mislimo na talent ili viši IQ. Podijelit ćemo popis poznatih osoba koje posjeduju karakteristiku koju dijele samo s 1% stanovništva: imaju oči različite boje.

oči različite boje
Heterokromija

Heterokromija je anomalija koju ima samo 1% svijeta. Iako se može pojaviti i u kosi ili na koži, najčešće se pojavljuje u očima. U tom je slučaju svaka šarenica različite boje. Postoji totalna heterokromija (svako oko ima drugačiju boju) ili djelomična heterokromija, a to je kada je dio šarenice različite nijanse od oba oka.

Uzroci su različiti i to se može dogoditi od rođenja ili kasnije steći. Češći je kod mačaka nego kod ljudi, a javlja se i kod pasa i ostalih sisavaca.
Naravno, pojavljuje se i kod poznatih osoba. Postoje slučajevi koji su poznatiji ili vidljiviji od drugih, i zato smo istražili i sastavili popis nekih poznatih osoba koje imaju ovo čudno stanje – oči različite boje.

Optical Express

1. Jane Seymour

Opsežnom karijerom na filmu i na televiziji, Jane Seymour postala je poznata širom svijeta glumeći u seriji Dr. Quinn, Medicine Woman, za koju je 1996. godine osvojila Zlatni globus u kategoriji “Najbolja glumica”.

U njezinom slučaju, kao što se može vidjeti na videu, ima samo djelomičnu heterokromiju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Thank you all for your support, love and concern. Let’s all be as loving and supportive as we can be during these times. ❤️

Objavu dijeli Jane Seymour (@janeseymour)

2. Dan Aykroyd

Dan Aykroyd kanadski je glumac koji je također radio kao scenarist i pjevač. Iako je njegova karijera dalekosežna, ističu se 2 prekretnice. Prvo je njegovo sudjelovanje s Johnom Belushijem u glazbeno-humorističnom duetu The Blues Brothers, što je ujedno i naslov filma u kojem su obojica glumili i koji je postao kultni film. Drugo je bilo njegovo sudjelovanje kao glavnog lika i autora scenarija Ghostbusters, ikonskog filma iz 80-ih.

Iako nije jako vidljivo, može se vidjeti da je jedna od njih smeđa, a druga zelena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

He’s always amazing ?? #danaykroyd

Objavu dijeli The Dan Aykroyd Fan Page ❤️ (@dan_aykroyd_fanpage)

3. David Bowie

David Bowie bio je skladatelj, pjevač i povremeni glumac. Rođen u Engleskoj, postao je jedna od najinovativnijih figura u svijetu rocka. Tijekom svoje karijere koristio je različita imena koja su također uključivala promjene u njegovom izgledu i glazbenom stilu. Između ostalih, nekoliko je osoba koristio Starmana, Ziggyja Stardust i Blackstar.

U njegovom slučaju, heterokromija (oči različite boje) je nastala zbog ozljede zbog koje je zjenica lijevog oka bila trajno proširena.

4. Mila Kunis

U slučaju Mila Kunis, glumice iz emisije That ’70s, morate se malo potruditi da biste primijetili oči različite boje. Osim činjenice da ima zavidan pogled, Mila je patila od kronične infekcije jedne od svojih šarenica, zbog čega je kao dijete izgubila gotovo sav vid na tom oku. Nakon operacije, problem je riješen, a njezino je oko, osim što je bilo malo jasnije od drugog, povratilo vid.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

The eyes are the window to the soul.

Objavu dijeli Mila Kunis Official.? (@mila_kunis_oofficial)

5. Elizabeth Berkley

Elizabeth Berkley proslavila se u filmu Showgirls. Također je imala uloge u Woodyju Allenu The Curse of the Jade Scorpion i u 2 sezone CSI: Miami. U njezinom slučaju ima i djelomičnu heterokromiju (oči različite boje) , zbog čega joj je pogled poznat po ovoj karakteristici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Sending extra love out today ???#besafe #love #light

Objavu dijeli Elizabeth Berkley Lauren (@elizberkley)

6. Josh Henderson
Josh Henderson postao je poznat prvenstveno po ulogama u Desperate Housewives i tinejdžerskoj drami 90210. Ima totalnu heterokromiju, iako, s obzirom na to da je kontrast boja između oba oka suptilan, to na prvi pogled nije jasno uočljivo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Sunday funday legggggo

Objavu dijeli Josh Henderson (@joshhenderson)

7. Henry Cavill

Henry Cavill, glumac u filmu The Witcher, The Tudors i Batman v Superman: Dawn of Justice (u kojem je igrao ulogu Kryptonovog junaka) ima djelomičnu heterokromiju (oči različite boje) koja se može primijetiti samo na vrlo svijetlim fotografijama iz blizine.

8. Kate Bosworth

Kate Bosworth postala je poznata širom svijeta po tome što je glumila Lois Lane u filmu Superman Returns, iako se pojavila u preko 25 filmova. Ona također ima djelomičnu heterokromiju (oči različite boje) koja je vrlo uočljiva.

9. Tim McIlrath

Ljubitelji punk rocka jako dobro poznaju bend Rise Against. Njegov se vođa proglasio osobom s oštrim rubom, a osim po svojoj intenzivnoj karizmi, poznat je i po snažnom političkom opredjeljenju usredotočenom na obranu ljudskih i životinjskih prava. Ima totalnu heterokromiju (oči različite boje).

10. Sarah McDaniel

Slučaj manekenke Sarah McDaniel razlikuje se od prethodnih jer je njezina totalna heterokromija (oči različite boje) bila ključna za to da je postala poznata. Razlika između njezina 2 oka toliko je izražena da je privukla veliku pažnju, do te mjere da njezin Instagram račun trenutno ima gotovo 1,5 milijuna sljedbenika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Ooh i love your boo…body ! I love your body ? not your boobs okay i’m going kiss on your cheek??

Objavu dijeli Sarah Mcdaniel? (@sarah_mcdaniel_club)

11. Dominic Sherwood

Iako glumac Vampirske akademije ima samo djelomičnu heterokromiju (oči različite boje), na mnogim je fotografijama prisutnost smeđe boje u lijevom oku toliko jaka da mnogi vjeruju da je riječ o totalnoj heterokromiji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

? Dominic Sherwood at the InStyle and Warner Bros. 73rd Annual Golden Globe Awards Post-Party (2016)

Objavu dijeli Dominic Sherwood Updates (@updatesherwood)

Znate li nekoga tko je dio ovog ekskluzivnog 1% stanovništva? Postoje li poznati ljudi iz vaše blizine također imaju oči različite boje?

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci