11 poznatih osoba koje su napravile lasersku korekciju vida

Dioptrija.hr
11 poznatih osoba koje su napravile lasersku korekciju vida

Za lasersku korekciju vida odlučile su se mnoge poznate osobe. Ovaj popularan zahvat koristi se za ispravljanje vida kod osoba koje su kratkovidne, dalekovidne ili imaju astigmatizam. Od nekoga tko je umoran od svakodnevnog nošenja naočala i kontaktnih leća, do sportaša kojima je potreban savršen vid, lasersko skidanje dioptrije brzo je i bezbolno rješenje kojim se postiže oštar vid.

Na lasersku korekciju vida odlučile su se ove zvijezde:

 1. Nicole Kidman
  Prema riječima australske glumice , njezin vid se s godinama toliko pogoršao da je postala gotovo slijepa. Konačno, suočena s time da će morati pročitati svoj govor na dodjeli Oscara odlučila se otići na lasersku korekciju vida.

 2. Brad Pitt
  Sjećate li se onih retro dioptrijskih naočala koje je Brad nosio u filmu The Big Short kako bi glumio Bena Rickerta, mršavog umirovljenog bankara s tatinom kosom i umornim pogledom na svijet? 2010. godine odlučio je riješiti se svojih naočala zauvijek.

 3. Courtney Cox
  Zvijezda Prijatelja otkrila je da se kvaliteta njezina života značajno promijenila, nakon što je 1999. operirala svoje oči, ona kaže. “Operacija je bila najlakša stvar koju sam ikad napravila.”
  Optical Express

 4. Kim Kardashian
  Kim je uvijek voljela kako izgleda u naočalama. No, njezin bivši muž Kanye West otišao i snimio pjesmu Guilt Trip, a neki kažu da su je sve te aluzije na tajnu mržnju hip hop umjetnika prema naočalama natjerale da se odluči za lasersku korekciju vida.
 5. Cindy Crawford
  Nekadašnji supermodel,  kaže da je uvijek imala problema s kontaktnim lećama. Slojevi profesionalne šminke koju je morala nositi cijeli dan upali su joj u oči dok je petljala s lećama i onemogućavala fotografiranje. Sve dok konačno nije otišla na lasersku korekciju vida. “Procedura je bila bezbolna i sada vidim mnogo jasnije”, kaže ona.
 6. Richard Branson
  Kada je njegov vid postao problem, Richard Branson ga je odlučio jednom zauvijek popraviti LASIK operacijom.
 7. Jessica Simpson
  Budući da nije mogla vidjeti čak ni svoje ruke bez dioptrijskih naočala, odvažila se na LASIK operaciju i pojavila se tvrdeći da osjeća da ju je “izliječio Bog”.
 8. Drew Carey
  Biste li prepoznali glumca, komičara i voditelja Price Is Right bez njegovih potpisnih, štreberskih naočala s crnim okvirom? Odgovor je vjerojatno ne, zbog čega ih Drew Carey i dalje nosi, iako je još 1999. godine imao LASIK operaciju kako bi ispravio svoj vid.
 9. Bonnie Tyler
  Britanska glazbena senzacija 90-ih, dva najprodavanija singla svih vremena – borila se s nekoliko problema s očima prije nego što se odlučila podvrgnuti laserskoj korekciji vida. Bila je dalekovidna, imala je astigmatizam, a patila je i od prezbiopije, što doslovno znači ‘stari vid’.
 10. Lisa Ling
  Američka novinarka i TV voditeljica, koja trenutno vodi emisiju This Is Life With Lisa Ling na CNN-u još je jedna slavna osoba koja pripisuje LASIK operaciji što je njezinoj profesionalnoj karijeri dala novi život.
 11. Dennis Quaid
  Glumac je bio toliko umoran od gubljenja naočala cijelo vrijeme. Unatoč tome što je svakog jutra nosio 5 pari naočala kada je izlazio iz kuće – odlučio je podvrgnuti se LASIK-u ukloniti tu smetnju iz svog života.

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci