Jeste li čuli za nakit za oči? Košta 3000 dolara i loša je ideja

Dioptrija.hr
Jeste li čuli za nakit za oči? Košta 3000 dolara i loša je ideja

Svima kojima običan nakit poput naušnica nije dovoljna dekoracija, nakit za oči bit će zanimljiv. Međutim, najiskrenije vam savjetujemo da poštedite svoje zdravlje i novčanik od ovog pothvata.

Nakit za oči

‘Oči su ogledalo duše’, rekao je brazilski pisac Paulo Coelho i s obzirom na popularnost njegove izjave, slobodno možemo reći da se većina slaže s njim. No što nas to onda tjera da stavljamo strane predmete u/na njih, isključivo iz estetskih razloga?

Optical Express

Nakit za oči postao je relativno popularan prije otprilike 7 godina kad je Dr. Chynn uveo uslugu postavljanja nakita u oči u svoju polikliniku Park Avenue Lasek u New Yorku. Dr. Emil Chynn inače je ugledan oftalmolog s preko 20 000 odrađenih zahvata iza sebe i diplomama s najprestižnijih američkih sveučilišta – zato smo se i iznenadili kad smo vidjeli ovaj zahvat u ponudi njegove očne poliklinike.

Kako izgleda zahvat postavljanja nakita u oči?

Nakit na prvu izgleda kao naljepnica na vašem oku, no zapravo se nalazi u njemu – u prostoru između bjeloočnice i rožnice do kojeg se dolazi rezanjem rožnice. Nakon reza, u napravljen prostor se stavlja nakit obavezno napravljen od platine jer ostali metali stvaraju preveliku rizik od opasnosti poput infekcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Emil Chynn (& Tolstoy?) (@emilchynn) on


Zahvat je napravilo nekoliko stotina, možda i tisuća ljudi u svijetu i za sad nismo nigdje pročitali o bilo kakvim komplikacijama ni pogreškama. No ne moramo naglašavati da nikako ne preporučamo stavljanje stranih predmeta, posebice metala, u oči.

Trendovi poput ovog i poput tetoviranja očiju o kojem smo već pisali su pretjerano skupi i veoma rizični. Istina je da do komplikacija dolazi u rijetkim situacijama, no ulog je prevelik za bilo kakav rizik, pošto je ulog mogućnost vida.

 

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci