Što je laserska korekcija vida?

Dioptrija.hr
Što je laserska korekcija vida?

Laserska korekcija vida je zapravo metoda kako riješiti pitanje dioptrije. Slična je metodi kontaktne leće, samo se umjesto kontaktne leće koja se stavlja na površinu oka, na površini upravo ta idealna geometrija oka izradi laserom. Za taj postupak se zna najmanje sto godina i radi se stotinjak godina, ali tehnika s kojom možemo postići tako dobar rezultat, tako precizno, razvila se unazad tridesetak godina i to je upravo lasersko skidanje dioptrije. Prema tome, na površini oka se praktično ugravira oblik idealne kontaktne leće koja bi odgovarala optimalnoj korekciji.

Laserska korekcija vida poboljšava kvalitetu života

Većina roditelja koja se podvrgnula laserskoj korekciji vida doživjela je to i kao poboljšanje kvalitete svojega obiteljskog života jer sada mogu opuštenije uživati u igri sa svojom djecom.

Optical Express

Budući da sve više tvrtki u svoje poslovne prostore postavlja klimatizacijske uređaje, mnogi se ljudi koji nose kontaktne leće žale da im se leće suše, napose oni koji cijeloga dana sjede ispred računalnih zaslona. Laserska korekcija vida uklanja taj problem i rješava vas poteškoća s naočalama ili kontaktnim lećama na poslu.

One koji su se opredijelili za aktivni način života, laserska korekcija vida oslobađa gnjavaže s nošenjem naočala i kontaktnih leća.

One koji su se opredijelili za aktivni način života, laserska korekcija vida oslobađa gnjavaže s nošenjem naočala i kontaktnih leća. Naši su nam pacijenti rekli da sada uživaju ne brinući se hoće li izgubiti kontaktnu leću u bazenu ili za vrijeme kontaktnih sportova. Naši pacijenti koji se bave biciklizmom ili su strastveni trkači rekli su nam kako im laserska korekcija vida znači veliku promjenu u načinu života.

Laserska korekcija vida pozitivno je iskustvo koje mijenja život i koje može poboljšati mnoge aspekte svakodnevnog života. Popis je beskrajan. Zamislite, na primjer, da ujutro možete otvoriti oči i pogledati budilicu, a da prije toga ne morate tapkati u potrazi za svojim naočalama.

Nekima od naših pacijenata koji su prije nosili naočale laserska je korekcija vida pomogla i da poboljšaju svoje vozačke sposobnosti jer im je sada i periferni vid bolji.

dr. Dean Šarić, Optical Express

Pročitajte sljedeće:

Strah kod laserskog skidanja dioptrije – je li opravdan?

Ocjena članka:

4.00 / 5 4
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci