Koliko traje oporavak nakon laserske korekcije vida?

Često nas pacijenti pitaju – koliko traje oporavak nakon laserske korekcije vida?

Ovisno o metodi koju smo odabrali, različita je i brzina oporavka. Kod PRK metode, potpuni oporavak vida se očekuje tek za nekoliko tjedana. Što to znači? To znači da, recimo, u prvom periodu iza PRK metode gdje smo uklonili epitel s površine rožnice, mi moramo pričekati da taj epitel izraste, da se on izjednači i postigne svoju prvotnu debljinu. To u praksi znači da prvih tjedan dana iza operacije pacijent nakon PRK metode neće baš imati dobar vid na daljinu, neće moći, recimo, voziti automobil, ali će vid na blizinu biti relativno solidan, dok kod LASIK metode mi već sljedeći dan možemo očekivati potpuni vid.

To je velika razlika, jer LASIK metoda na taj način omogućava da se pacijenti čim prije vrate svojim svakodnevnim aktivnostima, pa čak i sportskim aktivnostima, gdje mogu već nakon tjedan dana popuno slobodno plivati, vježbati, a recimo za pacijente koji rade neke specifične poslove ili aktivnosti gdje postoji opasnost od udarca u oko, zadovoljavajući oporavak se očekuje tek negdje nakon 2-3 tjedna kada se oko može u potpunosti nesmetano izložiti bilo kakvom riziku.

Dr. Dražen Grgić, Poliklinika Optical Express

Pročitajte sljedeće:
Top 7 vitamina za zdravlje očiju
Velika minus dioptrija – je li moguća laserska korekcija vida?
8 činjenica o očima koje možda niste znali
Znakovi koji ukazuju da trebate pregled vida
Clive Russell, zvijezda serije „Igra prijestolja“, obavio zahvat ugradnje leća u Optical Expressu

70% popusta na pregled

Prijavite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express u Zagrebu. Cijena pregleda je 190 kn ako se prijavite (inače je 750 kn).

Možda će vas zanimati

Novi članci