Hoće li me boljeti oči tijekom i nakon laserske korekcije vida?

Dioptrija.hr
Hoće li me boljeti oči tijekom i nakon laserske korekcije vida?

Tijekom zahvata koristimo anestetik u kapima za oči koji oko učini posve neosjetljivim, tako da se tijekom zahvata osjećate udobno. Blještavilo odraženog svjetla izbjegava se primjenom kapi, a držač kapka drži oko otvorenim tijekom laserske korekcije vida.

laserske korekcije vida

Što ako se tijekom rada lasera pomakne oko?

Sastavni dio opreme vrlo je složen sustav za praćenje oka (eye tracker) koji prati svaki pokret oka tijekom zahvata. Pomakne li se oko tijekom zahvata izvan zadane crte, laser će uočiti i najmanji pokret i odmah prekinuti s radom.

Optical Express

Što se događa neposredno nakon laserskog zahvata?

Nakon laserskog zahvata oka LASIK metodom pacijentima će se nakratko činiti kao da imaju pijesak u očima, oči će biti blago osjetljive i suziti. Nakon laserske korekcije vida LASIK metodom osjetit blagu iritaciju oka i neugodu osjećat ćete možda dan ili dva. Oporavak nakon zahvata LASIK metodom je brz i gotovo svi pacijenti uoče znatno poboljšanje već istoga dana kada je zahvat obavljen.

Većina ljudi sposobna je upravljati automobilom i vratiti se na posao unutar 48 sati nakon laserske korekcije vida, osim ako ne rade u vrlo prašnjavom ili prljavom okruženju. Oporavak nakon laserske korekcije vida PRK metodom može trajati od 4 do 7 dana.

dr. Dean Šarić, Optical Express

Pročitajte sljedeće:

Vodič kroz lasersko skidanje dioptrije!

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci