Kako nesanica utječe na ponašanje na poslu?

Dioptrija.hr
Kako nesanica utječe na ponašanje na poslu?

Nesanica ne utječe samo na umor. Nije novost kako nesanica i nedostatak sna može utjecati na raspoloženje idućeg dana, no može utjecati i na to kako se osjećate i ponašate na radnom mjestu. Uz umor, nesanica može uzrokovati i nepoželjno ponašanje koje vašu tvrtku može koštati. 

nesanica
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Vezu između spavanja i ponašanja na radnom mjestu istraživao je Lauar Giurge. Ispitivao je zaposlenike koliko dobro su spavali te da ocijene aktivnosti na radnom mjestu, kao što je duža pauza za ručak ili nekorektno ponašanje prema kolegama.

Giurge je otkrio kako samo jedna loše prospavana noć može imati jak utjecaj na zaposlenike koji bi se inače ponašali na drugačiji način. Studija pokazuje kako nedolično ponašanje nije fiksna osobina karaktera. Može varirati od dana do dana.

Optical Express

Nesanica i njen negativan utjecaj mogu dovesti do destruktivnog ciklusa

Prema studiji, negativan utjecaj nesanice je uobičajen kod onih s „lošim moralom“. Očito je da umor sprječava zaposlenike kako bi prebrodili osjećaj da su podbacili i pokušali bolje idućeg dana.

Nesanica može dovesti do potencijalnog destruktivnog ciklusa koji može pomoći objasniti zašto je neetično ponašanje toliko često u organizacijama. Također, istraživanja ukazuju i na ostale utjecaje lošeg spavanja.

Kvalitetan san je povezan s brojnim kognitivnim dobrobitima, uključujući veći raspon pažnje, poboljšanu memoriju i bolje suočavanje s problemima. To su samo neki od razloga za kvalitetan san.

Podočnjaci – 9 kućnih pripravaka koji će vam pomoći!

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci