Wavefront laserska korekcija vida - za bolji noćni vid

Dioptrija.hr
Wavefront laserska korekcija vida - za bolji noćni vid

Dr. Dražen Grgić, iskusan oftalmolog koji se već više od 10 godina bavi laserskim liječenjem u oftalmologiji,  objasnio je što je to Wavefront laserska korekcija vida i koje su njezine prednosti.

Wavefront laserska korekcija vida
dr. Dražen Grgić s pacijenticom Paulom Šikirić nakon prvog pregleda

Laserska korekcija vida ili lasersko skidanje dioptrije postupak je kojim se rješavamo dioptrije i naše pacijente oslobađamo od nošenja dioptrijskih naočala ili leća.

Optical Express

Wavefront laserska korekcija vida

Wavefront-guided ili Wavefront vođena laserska korekcija dioptrije u današnje vrijeme predstavlja najprecizniji mogući sustav  za ispravljanje svih refrakcijskih promjena oka, kako kratkovidnosti, tako i dalekovidnosti astigmatizma.

Riječ je o uređaju tzv. aberometru koji mjeri rožnicu i i na osnovu posebnih algoritama određuje laserski postupak. Posebnost Wavefront vođene laserske korekcije dioptrije je u tome što je takav postupak u potpunosti individualno prilagođen za svakog pacijenta i omogućuje osim ispravljanja dioptrije i potpuno uklanjanje aberacija višeg reda.

Često se opisuje kako je takav postupak individualiziran poput otiska prsta te se uvijek za svakog novog pacijenta i novo oko procedura posebno prilagođava. Wavefront vođenu lasersku korekciju dioptrije može se izvoditi jedino sa najsuvremenijim laserima za ispravljanje dioptrije kakvim je opremljena naša poliklinika.

Pacijenti operirani Wavefront-vođenom tehnologijom imaju najbolje rezultate vidne oštrine nakon operacije i najmanje smetnji u noćnom vidu u usporedbi s bilo kojom drugom tehnologijom laserske korekcije dioptrije danas. Posebno se preporuča onima koji zbog svojih profesionalnih aktivnosti zahtijevaju izvrstan vid kao što su piloti, vozači, sportaši, vojnici, policajci i sl.

Osim prve generacije Wavefront vođene laserske korekcije tzv. WaveScan AdvancedCustomVue System, u poliklinici Optical Express dostupna je i druga unaprijeđena generacija Wavefrotn-vođene laserske korekcije dioptrije tzv. iDesign Advanced CustomVue System koji predstavlja vrhunac preciznosti u laserskoj kirurgiji dioptrije danas u svijetu.

Postupak Wavefront zahvata

  1.  Wavescan snimka – izrađuje se snimka vidnog sustava koji pokazuje sve devijacije višeg reda
  2.  Prijenos podataka – podaci se automatski prenose na lasersku platformu i primjenjuju prilikom zahvata
  3.  Precizni rezultati – zahvaljujući preciznim mjerenjima i potpuno individualnom zahvatu, uklanjaju se sve devijacije i nižeg i višeg reda

Prednosti Advanced CustomVue Wavefront zahvata

  • 98% pacijenata postiglo je savršeni vid
  • Wavescan mjeri greške vida 25 puta preciznije od standardnih metoda
  • može osigurati bolji vid nego što je bio s naočalama i lećama
Dražen Grgić, dr.med, oftalmolog, očna poliklinika Optical Express

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci