TopVue Blue Blocker - prve kontaktne leće sa dvostrukom zaštitom. Spriječite glavobolju i nesanicu!

Dioptrija.hr
TopVue Blue Blocker - prve kontaktne leće sa dvostrukom zaštitom. Spriječite glavobolju i nesanicu!

Do nedavno je zaštita od plave svjetlosti bila moguća samo blue blocker naočalama, ali sada možete zaštititi svoje oči i kontaktnim lećama – TopVue Blue Blocker kontaktne leće koje nude zaštitu od štetne plave svjetlosti.

U ovo digitalno vrijeme sve više vremena provodimo ispred ekrana pametnih telefona, računala i TV-a, koji emitiraju plavu svjetlost, a to na dugi rok uzrokuje umor očiju i brojne druge probleme sa zdravljem (nesanice, promjene raspoloženja, glavobolju, …).

TopVue Blue Blocker

Optical Express

Što je plava svjetlost?

Sunčeva svjetlost sadrži crvene, narančaste, žute, zelene i plave zrake te brojne nijanse ovih boja s različitim energijama i valnim duljinama. Svjetlosne zrake dužih valnih duljina imaju manju energiju (crvene zrake), a kraće zrake imaju više energije (plave zrake).

Valna duljina plavog svjetla je od 380 do 500 nm i to je najsnažnije svjetlo vidljivog spektra koje prolazi kroz leću i rožnicu te pada direktno na mrežnicu.

Plavo svjetlo je najviše prisutno u sunčevom svjetlu, ali emitiraju ga i štedne žarulje u zatvorenim prostorima te bijelo LED svjetlo koje je prisutno u ravnim ekranima televizora, monitora, tableta, računala, pametnih telefona te drugih digitalnih uređaja.

Kako plava svjetlost negativno utječe na vaše oči?

S obzirom na to da oko ne blokira plavo svjetlo i ono dopire sve do mrežnice, postoji rizik od oštećenja brojnih stanica osjetljivih na svjetlo.

Pretjerana izloženost može dovesti do promjena koje nalikuju makularnoj degeneraciji i na kraju čak do trajnog gubitka vida.

Učestalo korištenje uređaja koji emitiraju plavu svjetlost najčešće ima iduće posljedice:

  • crvene i iritirane oči
  • suhe oči zbog smanjenog treptanja
  • umor oka
  • umor i pospanost – mozak neprestano dobiva signale da mora biti budan i pripravan zbog smanjene proizvodnje melatonina

TopVue Blue Blocker

TopVue Blue Blocker – revolucionarne kontaktne leće za zaštitu od plave svjetlosti

Poznati proizvođač kontaktnih leća, TopVue, na tržište je izbacio najnoviju generaciju leća sa dvostrukom zaštitom – TopVue Blue Blocker.

Riječ je o jednodnevnim kontaktnim lećama koje imaju zaštitu od plave svjetlosti i istovremeno nude UV zaštitu. Ove kontaktne leće idealne su za ljude koji provode puno vremena pred zaslonima računala, pametnih telefona i slično.

TopVue Blue Blocker su napravljene od silikon hidrogel materijala i sadrže čak 55% vode. Ovaj sadržaj vode u kombinaciji s tehnologijom Aqua Safety Shield Layers (ASSL) jamči udobnost tijekom cijelog dana.

Ono što čini leće TopVue Blue Blocker posebnima je mogućnost filtriranja štetne plave svjetlosti koju emitiraju digitalni uređaji.

TopVue Blue Blocker jednodnevne leće filtriraju plavu svjetlost u rasponu od 380 – 500 nm. Osim toga, TopVue Blue Blocker imaju i UV filter koji štiti oči od štetnih UVA i UVB zraka.

Gdje i kako do kontaktnih leća TopVue Blue Blocker?

Kontaktne leće TopVue Blue Blocker sada možete kupiti i u Hrvatskoj! Web trgovina adrialece.hr vam, kao generalni zastupnik za TopVue, ekskluzivno nudi tu mogućnost.

Naručite svoju kutijicu već danas i uvjerite se u beskompromisnu kvalitetu TopVue Blue Blocker leća!

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci