Prava istina o spavanju i ljepoti

Dioptrija.hr
Prava istina o spavanju i ljepoti

Kada se radi o rutini ljepote, spavanje je vrlo važno. Tijelo se obnavlja dok spavate, a to povoljno utječe na vaš izgled. Potrebno je spavati 7-9 sati svake noći. Ako spavate manje od 6 sati, to će se odraziti na vaš izgled. Počnite spavati 1-3 sata dulje i vidjet ćete poboljšanja svakog dana. Kroz 2-3 tjedna i ostali će primijetiti promjenu u vašem izgledu.

Slijedi 6 istina o spavanju i ljepoti

Spavate li dovoljno, imat ćete manje bora

Koža proizvodi novi kolagen dok spavate, što sprječava nastanak bora. To je dio procesa obnavljanja. Više kolagena znači puniju kožu i manje bora. 5 sati spavanja može dovesti do duplo više bora nego što bi to bilo sa 7 sati sna. Koža postaje suha, što čini bore vidljivijima.

Optical Express

Spavate li dovoljno, imat ćete sjajni ten

Vaš organizam pojačava protok krvi u kožu dok spavate, što vodi do sjajnog tena. Ako preskočite spavanje i vaš ten će postati siv, blijed i beživotan.

Spavate li dovoljno, imat ćete bistre, manje otečene oči 

Velike su šanse da imate tamne podočnjake ako ne spavate dovoljno. Podočnjaci su jedna od prvih stvari koje vidimo kada ne spavamo dovoljno. Uz više sna, nećete imati problema sa podočnjacima. Pijte dovoljno tekućine i podignite glavu s dodatnim jastukom tijekom noći kako biste smanjili oticanje očiju.

Više odmora može smanjiti podočnjake. Kada krv kroz organizam ne protječe kako treba, što se događa ako premalo spavate, može se nakupiti ispod očiju i postati vidljivijom jer je koža ispod očiju vrlo tanka. Promjena boje ispod očiju može biti uzrokovana i genima, godinama i povećanim melaninom (tamnim pigmentom).

Imat ćete zdraviju, puniju kosu

Gubitak kose, lomljiva, oštećena kosa, kao i sam rast kose mogu biti povezani s nedostatkom sna. Folikule kose (gdje počinje rast kose) dobivaju nutrijente, vitamine i minerale kroz protok krvi.

Kako se protok krvi smanjuje tijekom nedostatka sna, kosa dobiva manje hranjivih tvari, slabi i sporije raste. Kako nedostatak sna vodi i do povećanog stresa, može doći do povećanja kortizola, što vodi do gubitka kose.

Imat ćete zdraviju, sretniju pojavu

Nedostatak sna može dovesti do toga da se kutevi usana spuste, čineći da izgledate tužnije. Kada ste umorni, mijenjaju se vaši izrazi lica. Češće se mrštimo i izgledamo umorno.

Crvene, otečene oči, podočnjaci, spuštene vjeđe i blijeda koža također su pokazatelj da ste umorni. Ljudi koji ne dobivaju dovoljno odmora izgledaju manje zdravo nego kada su odmorni.

Proizvodi za kožu su djelotvorniji

Koža se obnavlja dok spavamo jer se ne treba braniti od sunca i slobodnih radikala. Protok krvi je pojačan te tako pomaže vašoj koži da iskoristi obnavljajuće sastojke kozmetičkih proizvoda. Također, koža gubi više vode tijekom sna, nego tijekom dana. Dobro hidratizirajte kožu i pijte dovoljno vode tijekom dana kako bi vaš ten ostao hidratiziran tijekom noći.

Ocjena članka:

3.00 / 5 2
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci