Baka iz Bosne koja liječi ljudima oči lizanjem očne jabučice postala svjetski hit!

Dioptrija.hr
Baka iz Bosne koja liječi ljudima oči lizanjem očne jabučice postala svjetski hit!

Hava Čebić (80) iz sela Crnjeva kod Zavidovića u BiH, liječi oči svojim pacijentima pomoću jezika. Tretman traje kratko i stoji 10 eura, no za one koji nemaju novca tretman je besplatan.

Baka iz Bosne doživjela je svjetsku slavu

Baki Havi pripala je svjetska slava zbog posebne sposobnosti da izliječi očne bolesti na način da liže oči pacijenta. Baka Hava bavi se ovime cijeli život iako su svjetski portali počeli tek nedavno prenositi njezinu priču.

Počelo je sasvim slučajno

Baka Hava svoj talent otkrila je sasvim slučajno kada se njezin brat požalio na suhe oči. Ona ga je instinktivno i iz zezancije savladala na pod i polizala mu oko. Nakon toga, njezin brat je rekao kako mu je bilo puno bolje.

Optical Express

I tako je ona odlučila pomoći i drugim ljudima koji imaju problema s očima pa tako već 60-ak godina svojim jezikom liječi suhe oči, alergije, očnu hipertenziju, uklanja bolove i vadi strane predmete iz oka.

Lizanjem liječi ljude iz cijelog svijeta

Prije postupka lizanja oka, baka Hava prije svega dobro ispere usta alkoholom, a potom jezikom liže oko kako bi izvadila strano tijelo. Navodno je izliječila preko 5000 ljudi, a dolazili su iz cijelog svijeta od Amerike do Rusije.

Tretman ne traje dugo, otprilike joj je potrebna 1 minuta za oba oka, a tvrdi da je uspjela pomoći ljudima koje moderna medicina nije uspjela izlječiti.

Došao je čovjek koji je imao komadić čelika u oku. Išao je kod doktora koji mu nisu uspjeli pomoći. Kada je došao kod mene oko mu je bilo cijelo nateklo i zagnojilo se. Prvo sam morala očistiti prljavštinu, a tek onda izvaditi komadić iz oka – izjavila je baka Hava

Kaže kako poštuje današnje liječnike no da je ona rješavala slučajeve koje moderna medicina nije uspjela.

Na žalost, ova baka je vrlo vjerojatno posljednja osoba koja na ovaj način liječi ljude jer se njezinoj djeci ovaj čin previše gadi i nitko nije spreman to naučiti.

Glasajte u našoj anketi!

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci