Klinike za skidanje dioptrije – kako odabrati pravu kliniku?

Dioptrija.hr
Klinike za skidanje dioptrije – kako odabrati pravu kliniku?

Zahvat laserskog skidanja dioptrije velik je korak za svakog pacijenta i zato je odabir prave klinike krucijalna stvar. Prije donošenja konačne odluke potrebno je puno istraživanja koje uključuje klinike za skidanje dioptrije, metode zahvata, doktore, načine plaćanja zahvata i slično.

Klinike za skidanje dioptrije

Kako bi vam olakšali izbor, donosimo vam 7 najvažnijih faktora na koje trebate obratiti pozornost prilikom odabira klinike u kojoj ćete obaviti zahvat:

Optical Express

1. Iskustvo kirurga

Jedna od najvažnijih faktora koje trebate gledati pri odabiru klinike je iskustvo kirurga koji obavljaju zahvat laserskog skidanja dioptrije. Istražite koliko iskustva ima kirurg te prati li najnovije trendove iz svijeta.

Također, istražite rad pojedinog kirurga izvan klinike, ukoliko postoji, takva informacija može vam puno reći o iskustvu i stručnosti kirurga. Za vas je najvažnije odabrati kirurga u kojeg ćete imati povjerenja te vas neće biti strah zahvata kao i njegovog ishoda.

2. Tehnologija

Najpoznatiji i najnoviji trend je skidanje dioptrije LASIK metodom koja je poboljšana iDesign tehnologijom pomoću koje je zahvat individualan za svakog pacijenta. Naravno, kojom ćete metodom skidati na kraju dioptriju najviše ovisi o stanju vašeg oka i ponekad najnovija metoda ne mora biti najbolje rješenje za vas.

Dobro se raspitajte i istražite kakvom tehnologijom zaista radi pojedina klinika jer pacijentima je ponekad teško razlikovati sve te pojmove bez većeg istraživanja. Odvojite vrijeme i potrudite se doći do informacija koje će vam osigurati na kraju i najbolju uslugu.

3.  Cijena laserskog skidanja dioptrije

Cijena zahvata je ponekad i najvažniji faktor pri donošenju odluke u kojoj klinici će se  napraviti zahvat. Sama cijena ovisi o metodi kojom će se zahvat raditi, a metoda ovisi o stanju vašeg oka. Cijene variraju od klinike do klinike kao i o tehnologiji koju posjeduju.

4. Mogućnosti plaćanja laserskog skidanja dioptrije

Nakon što ste se informirali koliko bi otprilike koštao vaš zahvat, vrlo je važno istražiti kakve načine plaćanja nude pojedine klinike.

Obzirom da je lasersko skidanje dioptrije elektivan zahvat, on se ne financira iz HZZO-a i radi se isključivo u privatnim klinikama, mogućnost plaćanja na rate uvelike pomaže u financiranju ovog zahvata.

Svaka poliklinika ima svoje uvjete i načine plaćanja stoga uz cijenu ne zaboravite provjeriti i ovu informaciju.

5. Lokacija klinike za lasersko skidanje dioptrije

Ako niste spremni putovati u drugi grad na par dana kako bi obavili pregled i zahvat onda birajte klinike koje su najbliže ili se nalaze u vašem gradu. Što se tiče Hrvatske, najviše klinika je u Zagrebu i velik broj ljudi dolazi iz gradova kao što su Osijek, Split, Dubrovnik i Rijeka obaviti zahvat u nekoj od zagrebačkih klinika.

Ako se odlučite na kliniku koja nije u vašem mjestu stanovanja, raspitajte se koliko je dana potrebno ostati u drugom gradu kako biste obavili prvi pregled, zahvat i sve potrebne poslijeoperativne preglede.

6. Preporuka za klinike za skidanje dioptrije od prijatelja ili obitelji

Preporuka nekog od bližnjih puno znači pri odabiru klinike za lasersko skidanje dioptrije. Dapače, većina pacijenata i dolazi u klinike preko preporuke. Raspitajte se kod svojih bližnjih i poznanika jesu li oni ili netko njima blizak obavili zahvat laserskog skidanja dioptrije te kakvi su im dojmovi i iskustva.

7. Preporuka za klinike za skidanje dioptrije od internet korisnika

Internet izvora postoji puno, a na stranici Forum.hr pronaći ćete opsežan broj pitanja i odgovora na temu laserskog skidanja dioptrije, a na pitanja odgovaraju klinike za skidanje dioptrije.

Proces donošenja odluke o laserskom skidanju je dug no odabir klinike je iznimno bitan, pogotovo kada se radi o kvaliteti tehnologije kojom klinike raspolažu te o stručnjacima koji će vam skidati dioptriju.

Neke klinike za skidanje dioptrije naplaćuju lijekove, neke ne. Odvojite potrebno vrijeme za istraživanje i bez straha se riješite dioptrije i lošeg vida. 

Privatne klinike za skidanje dioptrije:

1. Poliklinika Optical Express

Poliklinika Optical Express članica je grupacije Optical Express, koja slovi kao broj 1 u Europi za lasersku korekciju vida. Optical Express je međunarodna kompanija, sa sjedištem u Glasgowu, s preko 200 centara i klinika diljem Velike Britanije, Njemačke, Japana…

Raspolažu samo najmodernijom tehnologijom, uključujući i platformu za lasersku korekciju vida, na kojoj NATO i NASA odobravaju zahvate za svoje pilote.

Riječ je o iLASIK platformi koja se sastoji od tri ključne komponente – iDesign dijagnostičkog uređaja, IntraLase iFS femtosekundnog lasera te VISX Star s4 IR excimer lasera. 

Na nivou grupacije obavljeno je preko 2 milijuna zahvata laserske korekcije vida.

Njihov poznati stručnjak, među ostalima, je i dr. Dean Šarić, koji je izabran za Najdoktora za 2019. godinu, a kojeg pacijenti iznimno cijene i hvale.

U cijenu zahvata laserske korekcije vida uključeno je i 5 kontrola nakon zahvata. Kod ugradnje/zamjene očne leće i operacije sive mrene cijena zahvata uključuje lijekove nakon operacije i postoperativne kontrole unutar 12 mjeseci nakon operacije.

Poliklinika Optical Express nalazi se na adresi Strojarska 18, u Zagrebu. Možete ih kontaktirati na broj telefona 01 5625 450 ili na [email protected]

2. Poliklinika za oftalmologiju Bilić Vision

Osnivačica poliklinike Bilić Vision je dr. Nadežda Bilić. Kod njih dioptriju možete skinuti na WaveLightu, Allegretto Eye-Q laseru. U Poliklinici Bilić Vision lasersko skidanje dioptrije obavljaju dr. Luka Bilić i dr. Branka Jurić, a kontaktirati ih možete na
01/4678 444 ili mailom na [email protected]. Nalaze se na Ksaverskoj cesti 45, u Zagrebu.

3. Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost

Osim u Zagrebu, poliklinika Svjetlost nalazi se još i u Splitu, Sarajevu, Banja Luci, Novom Sadu i Budvi.  Klinika Svjetlost posjeduje 2 Schwind Amaris 750S lasera, 6 Wavelight Allegretto excimer lasera i 2 Abbot iFS 150kHz femtosecond lasera te izvodi sve metode laserskog skidanja dioptrije i tzv. ALL LASER LASIK

Možete ih kontaktirati na 01 7775 656 ili na [email protected].

4. Poliklinika Knezović

U poliklinici Knezović koristi se laser njemačkog proizvođača Wavelight. Lasersku korekciju vida obavlja dr. Igor Knezović.

Možete ih kontaktirati na broj telefona 01 66 77 222 ili na [email protected]. Nalaze se na adresi Ulica grada Vukovara 269f, u Zagrebu.

5. Očna poliklinika dr. Vukas

Na čelu tima očne poliklinike dr. Vukas nalazi se dr. Zdeslav Vukas. Kroz dugogodišnju suradnju s jednim od vodećih svjetskih lanaca u području refraktivne kirurgije, nude najmoderniju tehnologiju.

Možete ih kontaktirati na 01 3702 201 ili na [email protected]. Nalaze se na adresi Ilica 129, u Zagrebu.

Ocjena članka:

5.00 / 5 1
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci