Skidanje dioptrije je popularno među poznatima, pogledajte tko je sve skinuo dioptriju

Dioptrija.hr
Skidanje dioptrije je popularno među poznatima, pogledajte tko je sve skinuo dioptriju

Lasersko skidanje dioptrije ili laserska korekcija vida sve je popularniji elektivni zahvat kako u svijetu tako i u Hrvatskoj pa ni ne čudi što se sve više poznatih i slavnih odlučuje baš na ovaj način riješiti problema lošeg vida. Laserskim skidanjem dioptrije rješavate se kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

Foto: Tiger Woods

Ovo su samo neki od poznatih i slavnih koji su laserski skinuli dioptriju iz privatnih ili poslovnih razloga:

Optical Express

1) Brad Pitt

Ovaj poznati glumac i producent riješio se dioptrije jer ga je činila poprilično ‘uncool’, a i lakše se uklopio u sve uloge koje je glumio.

2) Tiger Woods

Vid je u svakom sportu pa tako i u golfu presudna stvar za uspjeh i odlične rezultate. Ovaj najpoznatiji golfer na svijetu skinuo je dioptriju LASIK metodom, a onako dobre rezultate sigurno ne bi uspio ostvariti s mutnim vidom.

3) Cindy Crawford

‘Zahvat je bio potpuno bezbolan i sada vidim puno bolje. Predivan je osjećaj probuditi se usred noći i gledati TV bez naočala, a ono što je najbolje je što mogu voziti automobil bez naočala ili leća. Ovaj zahvat preporučila bih svima’, njezin je komentar nakon zahvata.

4) Elton John

Inače poznat po svojim naočalama kojih ima preko 4000 pari, Elton John skinuo je dioptriju 2002. godine, a naočale je zadržao kao zaštitni znak. Sada nosi svoj zaštitni znak ali bez stakla sa dioptrijom.

5) Nicole Kidman

Nakon što je nominirana za Oscara, Nicole Kidman željela je obaviti lasersko skidanje dioptrije kako joj ne bi trebale naočale za vrijeme čitanja govora. ‘Ne mogu vjerovati da sam toliko dugo živjela s mutnim vidom. Sada napokon vidim tko mi maše iz daljine‘.

6) Kim Kardashian

Baš kao i Elton John, Kim Kardashian bila je veliki obožavatelj naočala, ali je željela vidjeti isto tako dobro i bez njih. Vrlo brzo nakon što je Kanye izbacio pjesmu ‘Gulit Trip’ u kojoj govori kako ne voli njezine naočale, Kim je zakazala termin za lasersko skidanje dioptrije LASIK metodom.

Pročitajte: Kim Kardashian skinula dioptriju LASIK metodom – ovo je njezino iskustvo

7) LeBron James

Kao vrhunski sportaš, nošenje naočala i leća nije dolazilo u obzir i zato se LeBron odlučio na lasersko skidanje dioptrije i to LASIK metodom. Nije da tvrdimo da je baš zbog toga osvojio 2 prvenstva, ali ne možemo to ni negirati.

8) Courtney Cox

Ova poznata glumica iz svjetski popularne serije ‘Prijatelji’ imala je toliko slab vid da je bez naočala skoro bila slijepa. Loš vid uzrokovao joj je puno problema na poslu, ali i izvan njega sve dok jednog dana nije shvatila da više ne može čitati scenarije. Nakon zahvata, njezin život se toliko promijenio da Courtney tvrdi kako joj je on spasio karijeru.

9) Richard Branson

Poznati biznismen odlučio se na zahvat laserskog skidanja dioptrije 2011. godine kada je za vrijeme plivanja doslovno skoro završio u raljama morskog psa. Nakon toga odlučio je da želi imati savršen vid u svakoj životnoj situaciji.

Pročitajte sljedeće: 

Je li laserska korekcija vida bolna?

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci