Idete na put, a nosite naočale i leće? Pripazite na ove stvari

Ponekad briga oko naočala i leća zaista zna upropastiti trenutke u kojima uživamo. Samo se sjetite kako je to kada imate dioptrijske naočale, a želite uživati u sunčanom danu i staviti sunčane naočale, no ne možete, jer onda ne bi vidjeli.

Na žalost, prilikom putovanja ne pridaje se dovoljno pažnje naočalama i lećama sve dok nam se npr. naočale ne potrgaju. Kako bi spriječili probleme koji bi nam mogli upropastiti putovanje potrebno je unaprijed sve pripremiti.

5 savjeta kako putovati s dioptrijom:

  • Ne nosite samo jedan par naočala. Ponekad se ideja nošenja dva para naočala čini pretjeranom. No, ako se tijekom putovanja potrgaju naočale, jednostavno imate druge u rezervi i možete mirno nastaviti uživati u znamenitostima grada.
  • Kupite čvrstu kutijicu za naočale. Nikako nemojte čuvati naočale u laganim i mekanim kutijicama. To je pogotovo važno prilikom transporta vaše prtljage.
  • Uvijek uzmite dodatni par leća, u slučaju da vam trenutačne ispadnu prilikom raznih aktivnosti kao npr. za vrijeme kupanja u hotelskom bazenu.
  • Ne držite oba para naočala u istoj torbici. Ako vam na putovanju ukradu torbicu u kojoj držite naočale, bilo bi dobro kada bi vam drugi par bio u hotelu na rapolaganju.
  • Bez obzira na dioptriju, nosite sunčane naočale. Nemojte štedjeti na svom vidu. Ako nosite dioptrijske naočale, uložite u svoje zdravlje i kupite sunčane naočale s dioptrijom ili laserski uklonite dioptriju zauvijek.

 Putovanja su luksuzi u kojima svi uživamo. Kažu da nas svaki grad na neki način promijeni i ostavi utisak za cijeli život. Putovanje je avantura u kojem trebamo uživati, a dioptrija često zna biti glavni uzrok problema i zato se sve veći broj ljudi odlučuje za lasersko skidanje dioptrije.

Putovanje nakon laserskog skidanja dioptrije

Ako mislite da će vas zahvat laserskog skidanja dioptrije spriječiti u putovanju, ne trebate se brinuti. Laserska korekcija vida je kratkotrajan i potpuno bezbolan zahvat.

  • Zahvat traje desetak minuta
  • Potrebno je obaviti samo jedan pregled kako bi se utvrdilo jeste li kandidat
  • Već idući dan nakon operacije možete obavljati svakodnevne aktivnosti

Ne morate se brinuti da nakon laserskog skidanja dioptrije nećete moći otići na planirano putovanje. Štoviše, vaše putovanje bit će kvalitetnije i ljepše bez dioptrije i brige oko naočala ili leća.

Prijavite se u polikliniku Optical Express na pregled za lasersko skidanje dioptrije i saznajte jeste li kandidat. Iskoristite Božićni popust na sve metode i osvojite putovanje u Lisabon za dvoje.

Pročitajte sljedeće:
Kako se izvodi lasersko skidanje dioptrije?
Koliko dugo se mora biti bez leća prije laserske korekcije vida?
Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserskog skidanja dioptrije?
Zamagljen vid – jedan od znakova da imate astigmatizam
Je li laserska korekcija vida siguran zahvat?
Što je laserska korekcija vida?
Koliko košta laserska korekcija vida i je li trajna?
4 razloga zašto nogometni suci i nogometaši idu na lasersku korekciju vida
Hoće li me boljeti oči tijekom i nakon laserske korekcije vida?
Što je iDesign metoda korekcije vida?

 

 

70% popusta na pregled

Prijavite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express u Zagrebu. Cijena pregleda je 190 kn ako se prijavite (inače je 750 kn).

Možda će vas zanimati

Novi članci