Idete na put, a nosite naočale i leće? Pripazite na ove stvari

Dioptrija.hr
Idete na put, a nosite naočale i leće? Pripazite na ove stvari

Ponekad briga oko naočala i leća zaista zna upropastiti trenutke u kojima uživamo. Samo se sjetite kako je to kada imate dioptrijske naočale, a želite uživati u sunčanom danu i staviti sunčane naočale, no ne možete, jer onda ne bi vidjeli.

Na žalost, prilikom putovanja ne pridaje se dovoljno pažnje naočalama i lećama sve dok nam se npr. naočale ne potrgaju. Kako bi spriječili probleme koji bi nam mogli upropastiti putovanje potrebno je unaprijed sve pripremiti.

Optical Express

5 savjeta kako putovati s dioptrijom:

 • Ne nosite samo jedan par naočala. Ponekad se ideja nošenja dva para naočala čini pretjeranom. No, ako se tijekom putovanja potrgaju naočale, jednostavno imate druge u rezervi i možete mirno nastaviti uživati u znamenitostima grada.
 • Kupite čvrstu kutijicu za naočale. Nikako nemojte čuvati naočale u laganim i mekanim kutijicama. To je pogotovo važno prilikom transporta vaše prtljage.
 • Uvijek uzmite dodatni par leća, u slučaju da vam trenutačne ispadnu prilikom raznih aktivnosti kao npr. za vrijeme kupanja u hotelskom bazenu.
 • Ne držite oba para naočala u istoj torbici. Ako vam na putovanju ukradu torbicu u kojoj držite naočale, bilo bi dobro kada bi vam drugi par bio u hotelu na rapolaganju.
 • Bez obzira na dioptriju, nosite sunčane naočale. Nemojte štedjeti na svom vidu. Ako nosite dioptrijske naočale, uložite u svoje zdravlje i kupite sunčane naočale s dioptrijom ili laserski uklonite dioptriju zauvijek.

 Putovanja su luksuzi u kojima svi uživamo. Kažu da nas svaki grad na neki način promijeni i ostavi utisak za cijeli život. Putovanje je avantura u kojem trebamo uživati, a dioptrija često zna biti glavni uzrok problema i zato se sve veći broj ljudi odlučuje za lasersko skidanje dioptrije.

Putovanje nakon laserskog skidanja dioptrije

Ako mislite da će vas zahvat laserskog skidanja dioptrije spriječiti u putovanju, ne trebate se brinuti. Laserska korekcija vida potpuno je bezbolan zahvat.

 • Zahvat traje desetak minuta
 • Potrebno je obaviti samo jedan pregled kako bi se utvrdilo jeste li kandidat
 • Već idući dan nakon operacije možete obavljati svakodnevne aktivnosti

Ne morate se brinuti da nakon laserskog skidanja dioptrije nećete moći otići na planirano putovanje. Štoviše, vaše putovanje bit će kvalitetnije i ljepše bez dioptrije i brige oko naočala ili leća.

Pročitajte sljedeće:
Kako se izvodi lasersko skidanje dioptrije?
Koliko dugo se mora biti bez leća prije laserske korekcije vida?
Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserskog skidanja dioptrije?
Zamagljen vid – jedan od znakova da imate astigmatizam

Ocjena članka:

0 / 5 0
Optical Express dr. Šarić
 • Laserska korekcija vida
 • Operacija sive mrene
 • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci