Koje su prednosti IntraLase tehnologije?

Prednosti IntraLase tehnologije u laserskoj korekciji vida

Koje su prednosti IntraLase tehologije? IntraLase tehnologija je zapravo jedna od najnovijih tehnologija za izradu rožničnog poklopčića ili flapa, kako popularno kažemo.

Znači, to je onaj dio tkiva rožnice koji se djelomično podigne s površine rožnice i onda se naknadno, nakon operacije, vraća. Tu je vrlo važno napomenuti da su dosadašnje standardne metode gdje se radilo uz pomoć mehaničkog rezača, odnosno mikrokeratoma, unaprijeđene s IntraLase tehnologijom, gdje posebna laserska zraka izrezuje taj dio tkiva na potpuno siguran način te se može ponaosob oblikovati, za svakog pacijenta, dubina reza i promjer samog poklopčića, te oblik ruba. To u konačnici rezultira puno bržim zarastanjem, zahvat je sigurniji i zbog takvog postupka bolji, tako da u konačnici kod takvih pacijenata koji su operirani IntraLase tehnologijom, možemo očekivati bolji vid nego kod pacijenata operiranih klasičnim metodama.

dr. Dražen Grgić, Optical Express
Pročitajte ostale odgovore na pitanja u rubrici Pitaj doktora.

70% popusta na pregled

Prijavite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express u Zagrebu. Cijena pregleda je 190 kn ako se prijavite (inače je 750 kn).

Možda će vas zanimati

Novi članci