Ovdje možete skinuti dioptriju za 3.800 kn!

Jeste li razmišljali kako bi vaš život izgledao bez dioptrije? Bez stalne potrebe za naočalama i lećama? Poliklinika Optical Express vam do 28. veljače poklanja popust na lasersko skidanje dioptrije te sada zahvat možete obaviti već od 3.800 kn po oku, a njihovi stručnjaci govore o TOP 5 stvari koje morate znati ukoliko nosite naočale ili leće te ste zainteresirani za skidanje dioptrije.

1. Bez obzira na minus ili plus dioptriju, i naočale i kontaktne leće omogućuju precizan vid. I dok s naočalama imate besprijekoran vid u pogledu ravno, problemi se javljaju periferno zbog iskrivljenja slike i ograničenosti vidnoga polja okvirima naočala. Prirodniji vid možete dobiti uz pomoć kontaktnih leća, s obzirom na to da oči možete pomicati u svakom smjeru bez ometanja vida.

2. Ako naočalama pravilno ne rukujete, mogu se slomiti, savinuti, raširiti, stakla se mogu izgrebati. Tu je, naravno, i problem neprestanog mijenjanja dioptrijskih i sunčanih naočala, a ne treba zaboraviti ni na osobe koje imaju dvoje dioptrijske naočale. Što se nošenja kontaktnih leća tiče, ako ne rukujete lećama pravilno i ne pridržavate se higijenskih propisa, posljedice mogu biti mnogo teže od oštećenih leća – vrebaju vas potencijalne infekcije, upale ili pojedini oblici konjunktivitisa.

Optical Express

3. Laserska korekcija vida je zahvat kojim se s pomoću lasera trajno i uspješno korigira kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam. Istim zahvatom mogu se korigirati i pogreške višeg reda, međutim za takve korekcije potrebni su laseri zadnje generacije. Uspješno se korigira dioptrija, astigmatizam, razlivene slike, haloi, smetnje pri noćnoj vožnji itd. Kod većih dioptrija moguć je povrat dioptrije, ali do nekih 5%. To se rješava dokorekcijom, naravno besplatno, jer se smatra dijelom čitavog zahvata, a pacijent je uvijek unaprijed upoznat s takvom mogućnošću. Zahvat je potpuno bezbolan i traje oko desetak minuta. U svijetu se više od 200 milijuna osoba podvrgnulo laserskom skidanju dioptrije.

4. Laserska korekcija vida u prvi se tren može činiti velikim troškom. Međutim, cijene laserskog skidanja dioptrije su se smanjile te sada možete iskoristiti i obročna plaćanja koja se nude, pa tako npr. u Optical Expressu zahvat možete obaviti već od 150 kn mjesečno po oku. Ako mijenjate naočale jednom godišnje, to je trošak od cca 1500 kn, a otprilike je jednaka potrošnja na leće i otopinu za leće. Laserska korekcija vida isplatit će se sama, a vi više nećete imati gnjavaže s naočalama, lećama, otopinama, stavljanjem i skidanjem leća i dioptrijom.

5. Laserima koje NASA odobrava za korekciju vida astronautima (IntraLase + CustomVue tehnologija) na ovim područjima raspolaže samo Optical Express – vodeći centar za lasersku korekciju vida u Europi. Uvođenjem te tehnologije na hrvatsko tržište Optical Express postavio je visoke standardne u laserskoj korekciji vida, stoga ne čudi što su sada otišli i korak dalje – jedini u regiji predstavili su revolucionarnu iDesign tehnologiju kojom se mjerenje dioptrije vrši na pet puta više točaka od dosadašnje klasične wavefront tehnologije. Ovom tehnologijom vid se korigira preciznije u odnosu na naočale ili leće ili standardne metode laserske korekcije vida, a moguće je korigirati i puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije, čak i kod onih pacijenata koji do sada nisu bili kandidati za zahvat. Svi oftalmolozi Optical Expressa specijalisti su u području refrakcijske kirurgije i zajedno su obavili više od 2,000.000 operacija. Nadalje, svake ih godine provjerava Međunarodni savjetodavni odbor za medicinu (International Medical Advisory Bord, IMAB) u čijem je članstvu nekoliko vodećih svjetskih kirurga, stručnjaka za refraktivnu kirurgiju, među njima i Steve Schallhorn, bivši ravnatelj Oftalmologije Američke mornarice.

O samom popustu te terminima pregleda saznajte više na broju telefona 01 56 25 450 i na internetskim stranicama Optical Expressa.

Ocjena članka:

4.50 / 5 2
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci