Lasersko skidanje dioptrije – brz i bezbolan zahvat u Optical Expressu

Zamislite da se jednoga dana probudite i odmah kristalno jasno vidite svijet oko sebe, bez paničnog posezanja za naočalama ili trčanja do kupaonice kako biste stavili leće. Lasersko skidanje dioptrije sve je popularniji postupak u svijetu pa tako i u Hrvatskoj i trajno je rješenje za oslobađanje od naočala i kontaktnih leća. Riječ je o postupku koji poboljšava vid i izvodi se već duže od 30 godina tako da je danas dobro poznata procedura kao i dugoročni rezultati zahvata i eventualne posljedice.

Lasersko skidanje dioptrije je zahvat kojim se pomoću lasera trajno i uspješno korigira kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam, te staračka dalekovidnost.

Istim zahvatom mogu se korigirati i greške višeg reda kao što su: razlivene slike, haloi, smetnje pri noćnoj vožnji itd., međutim za takve korekcije potrebni su laseri zadnje generacije.

Optical Express

Prije nego što se odluče za lasersku korekciju vida, ljudi imaju određene strahove i sumnje kao i prije svake druge operacije. Potrebno je odabrati najbolje stručnjake koji osim znanja i iskustva rade s najnaprednijom tehnologijom i spremni su odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.

Profesionalan i ljubazan tim stručnjaka Optical Expressa jamči uslugu na najvišoj razini kao i savjetovanje i odgovore na sva pitanja vezana za lasersku korekciju vida. Optical Express koristi samo najbolju tehnologiju, primjenjuju se tehnološki napredni laseri, jedini takvog tipa u Hrvatskoj. Svi oftalmolozi Optical Express grupe su specijalisti u području refrakcijske kirurgije i zajedno su obavili više od dva milijuna zahvata.  Laserska korekcija vida ne oduzima mnogo vremena. Postupak laserskog skidanja dioptrije traje svega 10 minuta. Ono što je izuzetno bitno je da se kod LASIK zahvata pacijent već sljedeći dan može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Prije pregleda za lasersko skidanje dioptrije potrebno je napraviti pauzu od kontaktnih leća. Taj period će ovisiti o tome nosi li pacijent meke ili tvrde kontaktne leće.

Revolucionarna iDesign tehnologija – bolji rezultati zahvata!

Uvođenjem IntraLase i Advanced Custom Vue tehnologije 2009. godine na hrvatsko tržište, Optical Express je postavio visoke standarde u laserskoj korekciji vida. Sada su otišli i korak dalje – uz iDesign tehnologiju, jedinstvenu na ovim područjima, kroje vid upravo po vašoj mjeri! Kao i otisak prsta i vaše su oči jedinstvene – svako oko ima svoje posebne karakteristike. LASIK i PRK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, revolucionarnog wavefront dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti oka, što omogućuje kirurgu da dodatno prilagodi zahvat posebnostima svakog oka pojedinačno.

iDesign mjeri dioptriju na 1.200 točaka na rožnici, što je pet puta više nego dosadašnja wavefront tehnologija koja mjeri dioptriju na nekoliko stotina točaka. iDesign tehnologija omogućava kirurgu da napravi plan zahvata koji je u potpunosti prilagođen i specifičan svakom oku. Korištenjem ove tehnologije korigira se vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserskog skidanja dioptrije, a moguće je korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije. Čak i kod onih pacijentata koji do sada nisu bili kandidati za zahvat.

Platformom za lasersko skidanje dioptrije koju i NASA odobrava za korekciju vida astronautima (IntraLase + CustomVue tehnologija) na ovim područjima također raspolaže samo Optical Express. Cijene laserskog skidanja dioptrije su danas povoljnije te sada možete iskoristiti i obročna plaćanja koja se nude, pa tako npr. u Optical Expressu zahvat možete obaviti već od otprilike 150 kn mjesečno po oku. Ukoliko mijenjate naočale jednom godišnje, to je trošak od cca 1500 kn, a otprilike je jednaka potrošnja na leće i otopinu za leće. Laserska korekcija vida isplatit će se sama, a vi više nećete imati gnjavaže s naočalama, lećama, otopinama, stavljanjem i skidanjem leća i dioptrijom.

Za dodatna pitanja nazovite na broj telefona 01 56 25 450. Više na stranici Optical Express.

Pročitajte sljedeće:
Je li laserska korekcija vida siguran zahvat?
Je li laserska korekcija vida trajna?
iDesign – vodeća tehnologija za lasersku korekciju vida
Što je laserska korekcija vida?
Kako znati jesam li kandidat za lasersku korekciju vida?
Koliko dugo traje i od čega se sastoji pregled za lasersku korekciju vida?
Što je kratkovidnost?

 

Ocjena članka:

4.50 / 5 2
Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Možda će vas zanimati

Novi članci