Koje metode laserske korekcije vida postoje?

Laserska korekcija vida najčešće se odvija dvjema metodama – PRK i LASIK. U klinici Optical Express i LASIK i PRK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesign dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti oka.
Postoji cijeli niz laserskog skidanja dioptrije, međutim, možemo stvari svesti na dvije. Jedna gdje se radi poklopac LASIK metodom i jedna gdje poklopca nema, to su metode površinske. Nekako se u toj povijesti skidanja dioptrije iskristaliziralo da je LASIK metoda, i to sa femtosalnim laserom, najbolje što postoji , jer površinske metode koristimo iznimno rijetko, samo kada iz nekog razloga ne možemo izraditi poklopac. Prema tome, danas samo isključivo govorimo o LASIK metodi.

Ova najmodernija tehnologija u laserskoj korekciji vida u Hrvatskoj funkcionira ovako: jedan laser skida dioptriju, drugi laser radi poklopac, taj poklopac omogućava oporavak unutar nekoliko sati. Ljudi koji su jedan dan operirani, drugi dan već mogu normalno funkcionirati zahvaljujući toj tehnologiji”.

Tehnologija omogućuje kirurgu da prilagodi zahvat posebnostima svakog oka. Riječ je o tehnologiji koja ide korak dalje od klasičnog skidanja dioptrije. iDesign tehnologija mjeri puno detaljnije i najvažnije je imati laser koji to može prenijeti na površinu oka. Tehnologija koja to može prenijeti na oko i čovjeku omogućiti preko 100% vida, to je nešto što se razvijalo unutar desetak godina.

Popust na pregled

Prijavite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express u Zagrebu. Cijena pregleda je 190 kn ako se prijavite putem ovog obrasca (inače je 750 kn).

Kontaktirati će vas iz Optical Expressa s prijedlogom termina za pregled i odgovoriti na sva vaša pitanja o laserskoj korekciji vida. Ovim putem pristajete na to da se vaši podaci automatski šalju Optical Expressu te neće biti korišteni u druge svrhe.

Možda će vas zanimati

Novi članci